Sundhage: Sverige har god chans till VM-guld

Den svenska stjärntränaren Pia Sundhage leder Brasilien i sommarens fotbolls-VM. Sundhage nämner Sverige bland förhandsfavoriterna. –Tittar man på USA, Tyskland, Sverige och England så har de alla en stor chans att vinna, säger 63-åringen.

Pia Sundhage leder Brasilien i sommarens fotbolls-VM.

Pia Sundhage leder Brasilien i sommarens fotbolls-VM.

Foto: Silvia Izquierdo/AP/TT

Fotboll2023-06-25 16:27

Enligt Sundhage är det många starka länder som gör upp om sommarens VM-guld. Bland annat hennes Brasilien.

– Jag tror verkligen att de tio högst rankade lagen, som vi är, har en chans att gå hela vägen.

Därtill lyfter hon fram Kanada som utmanare till guldet.

– De vann OS-guld (2021), trots att de var i underläge. Om man inte har några skador så har man ett bra lag, man får självförtroende genom att vinna och ha lite tur. Vem som helst av dem (länderna som nämns) kan vinna guldet.

Brasilien spelar i grupp F tillsammans med Frankrike – laget som slog ut just Brasilien för fyra år sedan. Jamaica och Panama spelar även de i samma grupp.

Enligt Sundhage kommer Brasiliens supportrar att döma henne efter vad som händer i VM. Sundhage tog jobbet i Brasilien 2019, hennes kontrakt går ut efter OS 2024 i Paris, och hon litar på att hon är på rätt väg.

– Jag är på en fantastisk resa mot VM. Sedan ännu en fantastisk resa mot OS i Frankrike. Vad som händer efter det har jag ingen aning om. Det viktiga är att jag är här, säger hon.

På meritlistan som förbundskapten har Sundhage bland annat dubbla OS-guld med USA, ett OS-silver med Sverige samt ett VM-silver med USA. Något VM-guld har hon än så länge inte vunnit.

Fotbolls-VM avgörs 20 juli–20 augusti.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!