Sundsvall tappade i allsvenska jakten

Ett lag har redan säkrat uppflyttning. Kampen om den andra direktplatsen till herrallsvenskan tätnade på tisdagen. Tabelltvåan Gif Sundsvall fick bara 1–1 hemma mot Falkenberg.

Linus Hallenius och hans Gif Sundsvall fick nöja sig med en poäng hemma mot Falkenberg.

Fotboll2021-11-02 21:08

Med tre omgångar kvar av superettan i fotboll har IFK Värnamo säkrat ett historiskt avancemang till allsvenskan. Vilket lag som följer med upp återstår att se.

Gif Sundsvall hade på tisdagskvällen chansen att ta ett rejält grepp om andraplatsen, men hemma mot nästjumbon Falkenberg blev det bara 1–1.

"Två tappade poäng"

– Vi hade extremt många chanser att göra fler än ett mål. Det är inte så kul att vara målsumpare, då mår man dåligt efter poängtapp. Vi hade full koll på vad matchen betydde, det känns som två tappade poäng, säger Gif Sundsvalls Linus Hallenius till Discovery+.

Gästande Falkenberg tog ledningen redan i den tionde minuten när Linus Dahl nådde högst och ostört kunde nicka in 1–0 i bortre hörnet.

Kvitteringen dröjde inte ens fem minuter, när David Myrestam höll sig framme och tryckte in 1–1 efter en misslyckad Falkenbergsrensning.

Två missnöjda lag

Sundsvall är fortsatt tvåa på 49 poäng, men jagas av Helsingborg på kvalplats, tre poäng bakom och med bättre målskillnad. Även Norrby, Trelleborg (båda 42) och Landskrona (41) är med i matchen. Landskrona åkte dock på en missräkning i och med tisdagens förlust hemma mot Öster med 1–4. Öster (39 poäng) kan teoretiskt fortfarande nå kvalplatsen.

För Falkenberg var en poäng viktig, men inte tillräcklig, i bottenstriden. Hallänningarna har fortfarande fem poäng upp till kvalplats, för att undvika nedflyttning.

– I den sitsen vi är i räcker inte en poäng. Men de har bra tryck mot oss hela matchen. Så sett till matchen får vi väl säga att en poäng är okej, säger Falkenbergs målvakt Viktor Noring till Discovery+.