Superderbyt – lokala lagen gör upp om seriesegern

Derbyrivalerna Södra Vi IF och Djursdala SK gör upp i en stekhet seriefinal i division 5 på söndag. Vinnaren i den matchen tar ett stort steg mot seriesegern och spel i "fyran" nästa säsong. På lördagen spelas också ett viktigt derby mellan Hultsfred och Målilla.

Södra Vi IF mot Djursdala SK. Det kan bli matchen som kommer att avgöra division 5-toppen.

Södra Vi IF mot Djursdala SK. Det kan bli matchen som kommer att avgöra division 5-toppen.

Foto: Arkiv

Fotboll2021-10-02 09:00

Med två omgångar kvar att spela i division 5 den här säsongen så har tabelltoppen utvecklats till en riktig nagelbitare. Södra Vi IF toppar serien, med sina 21 poäng. Där bakom jagar Djursdala SK på 20 poäng samt IF Ariel på 19 poäng. Och på fjärde plats hittar vi IFK Västervik med 18 poäng. 

Söndagens derbymatch mellan Södra Vi och Djursdala kan därmed knappast bli hetare. En seger för något av lagen hade inneburit att man har allt i egna händer i den sista omgången nästa helg.

– Det känns riktigt bra inför matchen. Stämningen i laget är bra och spelarna ser laddade ut. Det har pratats mycket om den här matchen, säger Pierre Brorsson, som är tränare i SVIF. 

Torbjörn Allvin, tränare för DSK, tycker också att det ska bli en oerhört rolig kamp på Ulfveskog i Södra Vi.

– Ja, det är extra kul med ett derby. Grabbarna har visat en stark lagmoral under hela säsongen, så vi ska bara ut och spela med fria tyglar och öppna sinnen, säger Allvin. 

När det kommer till laguttagningarna är båda tränarna lite hemlighetsfulla. 

– Vi spelar med vårt bästa lag, så mycket kan jag säga, förklarar Brorsson. 

Även Djursdala kommer med ett starkt lag, enligt Torbjörn Allvin. 

– Det var mycket folk på träningen i torsdags, så det ser bra ut. Det är väldigt harmoniskt i laget med mycket skratt och glädje. Vi kommer med ett bra lag och en bra känsla.

Vilka är då favoriter inför detta betydelsefulla rivalmöte? Pierre Brorsson lägger delvis över favoritskapet på gästerna.

– Jag tycker att Djursdala får ta på sig favoritskapet. De har varit väldigt tunga de sista matcherna och vunnit mot både IFK Västervik och Ariel. Det är starkt. 

DSK-tränaren säger så här:

– Södra Vi toppar tabellen av en anledning och har dessutom hemmaplan. På förhand tycker jag ändå att det är helt jämnt. 

På lördagen spelas ett annat hett derby i samma serie. Då ställs Hultsfreds FK och Målilla GoIF mot varandra på Knektavallen. HFK har 16 poäng och fortfarande chans att nå kvalplatsen uppåt, beroende på hur övriga resultat utvecklar sig. För Målilla är det ett annat läge. De ligger på negativ kvalplats och har bara sex poäng så här långt. Storebro IF är närmast framför på nio poäng och SK Lojal bakom på fem poäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!