Lyser av självförtroende inför seriefinalen mot VIF

Kan det bli bättre? Nej, knappast. Eller vad sägs om Tranås facit inför fredagens seriefinal hemma mot Vimmerby: Sju vinster på sju matcher, 32–4 i målskillnad – och ett imponerande spel. "Klart att vi är nöjda", säger tränaren Patrik Blom inför VIF-matchen.

Vimmerby IF mot Tranås. Tvåan mot ettan. Det blir en rafflande match på Bredstorps konstgräsplan i Tranås.

Vimmerby IF mot Tranås. Tvåan mot ettan. Det blir en rafflande match på Bredstorps konstgräsplan i Tranås.

Foto: Torbjörn Allvin/Magnus Strömsten

Fotboll2022-06-02 18:00

– Det snackades om ett trekejsarslag. De flesta trodde på förhand att trion Tranås FF, Vimmerby IF och Gullringens GoIF skulle vara med i toppen av division fyra Norra och göra upp om serietiteln. Precis så har det blivit, hittills. 

Nu väntar första drabbningen mellan två av lagen: Tranås vs Vimmerby på Bredstorps omdebatterade konstgräsplan.

– Det är faktiskt nästan så man skäms när motståndarlagen kommer hit. Visst, gräset är nog egentligen bättre än det i Vimmerby, men det är som att det har slängts ut tusen pusselbitar på marken med skarvar åt alla håll och kanter, säger tränare Blom. 

VIF lär i vilket fall inte bli skrämda. De är vana vid taskigt underlag. 

Tranås, ja. De har förutom premiären mot Ekhagen (2–1) mer eller mindre kört över motståndet så här långt.

Kolla här: 

• 4–0 (Tenhult), 3–0 (Aneby), 7–2 (Djursdala), 5–0 (Ölmstad), 5–0 (Höreda), 6–1 (Malmbäck).

– Det är kul och har flutit på otroligt bra. Vi har tagit enorma kliv, inte minst de yngre, säger Blom och lyfter bland andra fram Alex Virtamo och Adnan Skrijelj

– Vi har sett potentialen, men nu riktigt lyser de av självförtroende.

Vad är dina tankar om Vimmerby?

– De var jäkligt bra när vi mötte dem förra året och de lär inte vara sämre i år. Jag har däremot inte sett dem spela. Jag hoppas och tror att det blir mycket folk på matchen och att även många kommer från Vimmerby. Det brukar ju vara så när Tranås och Vimmerby möts i sportsammanhang, haha.

Vad talar för er?

– Självförtroendet, att vi är jäkligt bra tränade och vår starka offensiv. Dessutom har vi i princip ordinarie lag som läget är nu.

VIF-tränaren Patrik Gunnarsson:

– Vid seger kan vi gå upp i förmodad serieledning, beroende på vad som händer med den avbrutna matchen mot Tenhult.

Vad tror du om matchbilden?

– Jag förväntar mig att båda lagen vill ta tag i taktpinnen och att inget lag kommer att backa hemåt. Jag tror att det blir mycket "hawaiifotboll" och svängigt.

Vad talar för er?

– Fysiken. Vi har fått till ett bra grundspel och är starka på kanterna. Det gynnar oss om det blir en fysisk och tät match.

Sugna på mer inför matchen? På www.vimmerbytidning.se hittar ni bland annat en tio minuter lång videointervju med Vimmerby IF:s Johan "JC" Carlsson, som ger sin syn på den heta seriefinalen. I Fotbollsbloggen på vår sajt hittar ni också VIF-truppen till matchen samt fler kommentarer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!