Superpremiär av Gullringen – "Gör det fantastiskt bra"

Många fotbollsälskare har längtat. Nu är vi där, alla fall för Gullringens GoIF. De rivstartade säsongen för våra lokala herrlag med bortamatch mot Hvetlanda GIF. Och vilken match de gulsvarta gjorde. De segrade med 3-1. "Mycket bra match", sa tränaren Karlo Goranci.

Nöjda målskyttar.  Leontios Cota, Karlo Goranci och Albin Gustafsson nätade för Gullringen i premiären.

Nöjda målskyttar. Leontios Cota, Karlo Goranci och Albin Gustafsson nätade för Gullringen i premiären.

Fotboll2022-02-12 16:37

Då är vi igång.

På ett vindpinat och kallt Heds Arena i Vetlanda stod ett oerfaret Gullringens GoIF upp otroligt bra mot förra årets topplag i division tre, Hvetlanda. Men det började inte så bra för de gulsvarta. Redan efter sex minuter small det till bakom Petter Gustafsson i GoIF-målet, då nyförvärvet Martin Brtan skarvade in en fint slagen högerhörna från Mladen Bucanin.

Som väntat tog det betydligt mer rutinerade hemmalaget tag i taktpinnen och styrde spelet inledningsvis, med säkert passningsspel.

Gullringen fick mestadels ägna sig åt försvarsspel i den första halvleken – och gjorde det väldigt bra. Hvetlanda hade svårt att skapa farliga lägen. När de dök upp agerade Petter Gustafsson säkert.

– Tycker ändå att vi gjorde det bra i första halvlek, sa nye spelande tränaren Karlo Goranci efter mötet mot sitt tidigare lag.

undefined
Emmanuel Munguta var med från start för Gullringen borta mot Hvetlanda GIF.

Om han var nöjd första 45 minuterna, var han helnöjd med de resterande 45.

I andra halvlek ändrade matchen skepnad totalt. Nu var det Gullringen som var bollförande och också skapade mest framåt. De gulsvarta hade bra rörelse i laget och bytte ofta positioner med varandra, vilket gjorde det svårt för Hvetlanda GIF.

Albin Gustafsson var ytterst att kvittera en bit in i halvleken, då han nickade i ribban.

Men målet skulle komma, helt välförtjänt.

Efter klapp-klapp-spel placerade Karlo Goranci in kvitteringen i krysset.

undefined
Gullringen firar Karlo Gorancis mål.

– Ett fint mål och bra kombinationsspel i läget innan. Vi spelar lugnt och håller bollen längs marken matchen igenom.

I slutminuterna satte Gullringen både 2–1 och 3–1. Även de var vackra. Leontios Cota hittade rätt med ett skott långt utifrån och Albin Gustafsson fixade trean distinkt.

En bättre premiär än så här kunde knappast Gullringens GoIF önskat sig. Prestationen ökar om möjligt ytterligare i värde, då flera av spelarna var nya i laget och också gjorde sina första framträdanden i Gullringen.

undefined
Marcus Oskarsson Johansson gjorde en bra match som anfallare i Gullringens matchpremiär.

Hela Gullringens lag förtjänar stort beröm. Bäst på planen var nog comebackande Marcus Oskarsson Johansson. Den storväxte anfallaren gjorde i princip allt rätt och var ett tydligt riktmärke att slå upp bollen på för försvarare och mittfältare. Mycket bra även Leontios Cota och innerbackarna Goranci och Alexander Svartz.