Perfekt start för nykomlingen Djursdala

Dalavallen. Det kan bli en svår nöt att knäcka för lagen i division fyra Norra. Örserum vet. Djursdala SK vann nämligen nykomlingsmötet med 2–1. "Det är inte lätt att slå oss här hemma", sa matchvinnaren Petter Sandberg.

Djursdala SK vann premiären i division fyra med 2-1. Här klappas Markus Ahl om efter sitt 1-0-mål.

Fotboll2022-04-15 15:38

Äntligen var det dags för seriepremiär – i april.

Det är vi inte vana vid efter coronaåren.

Vi fick se ett piggt Djursdala öppna mötet mot Örserum. Simon Henriksson fick matchens första målchans när han sköt med vänstern efter ett fint anfall. Sen handlade nästan allt om gästerna, som tog över spelmässigt och skapade en mängd chanser.

Då klev DSK-målvakten Oskar Eriksson in i handlingen – och agerade rena väggen.

– Ja, jag hade en hel del att göra, säger Eriksson.

Han stod för den ena vassa räddningen efter den andra. Örserum försökte med allt. Inget lyckades.

Mitt i all press, stack Djursdala upp i en kontring. Simon Henriksson hittade in till Isack Thuresson, som blev fälld.

Straff.

Den togs säkert om hand av Markus Ahl. 1–0, vilket kom mycket överraskande i det läget.

Repliken kom dock blixtsnabbt, efter hörna. Simon Helin fick fritt fram och pangade in kvitteringen.

DSK hade svårt att hitta rätt i spelet.

– Jag tyckte vi började bra, men sen vet jag inte vad vi gjorde sista 30 minuterna i första halvlek. Vi kuggade inte alls i och hittade inte rätt i positionsspelet, säger tränaren David Henriksson.

Trots det, så hade DSK med sig 1–1 in i halvtidsvilan.

Vad sa ni i paus?

– Att vi måste gå in i mer i duellerna och slita mer och precis så blev det, säger Henriksson.

Vi fick se ett annat DSK i andra halvlek, som nästan helt tog udden ur Örserums offensiv.

Visst hade gästerna en och annan chans, men de var lätträknade. När de kom var Oskar Eriksson säkerheten själv.

– Han var otroligt bra och räddade oss, framför allt i den första halvleken, sa tränaren berömmande om målvakten.

– Med tanke på att jag inte har spelat på två år, så är jag förstås jättenöjd, sa Eriksson.

Drygt halvvägs in i den andra halvlek kom avgörandet. Det nyss inbytta forwardsparet Petter Sandberg och Imad Khankan hade stor del i det. En svepande crossboll från Björn Stridh nickades vidare av Markus Ahl till Khankan. Bollen letade sig fram till Sandberg som dunkade in 2–1 i nättaket.

– Det var skönt att sätta den, säger Sandberg glädjestrålande.

Trots en intensiv press höll DSK undan och tog tre viktiga premiärpoäng.

– Sett till spel och chanser borde vi ha vunnit den här matchen, sa Örserums tränare Fredrik Ström.

Nu blev det inte så. De kammade noll på Dalavallen, vilket nog många andra lag också kommer att göra.