Supertalangen kan bli rekordung debutant

Roony Bardghji är ett namn att lägga på minnet. Den 16-årige fotbollstalangen kan bli tidernas yngste att spela i ett svenskt U21-landslag. –Det var en självklarhet att han skulle vara med, säger nye förbundskaptenen Jens Gustafsson.

16-årige Roony Bardghji, näst längst till vänster, gör redan succé i danska topplaget FC Köpenhamn. Arkivbild.

16-årige Roony Bardghji, näst längst till vänster, gör redan succé i danska topplaget FC Köpenhamn. Arkivbild.

Foto: Lars Møller/Scanpix/TT

Fotboll2022-03-16 13:47

Roony Bardghji har gjort succé i sitt danska klubblag FC Köpenhamn, och får nu chansen i U21-landslaget för första gången. 16-åringen finns med i Jens Gustafssons 21-mannatrupp till EM-kvalet hemma mot Irland den 29 mars.

– Det är välförtjänt att han är med, med tanke på att han presterar vecka ut och vecka in i ett väldigt starkt skandinaviskt lag, både i den inhemska superligan i Danmark men också ute i Europa, säger Jens Gustafsson.

43-åringen tog över som förbundskapten efter årsskiftet, sedan Poya Asbaghi lämnat posten för att bli tränare i engelska Barnsley. Redan i sin första landskamp som ansvarig kan Jens Gustafsson skriva historia – om han ger Roony Bardghji speltid.

– Roony kan bli den yngste någonsin som debuterar i ett U21-landslag, det har vi fått fram i alla fall. Sedan vet jag inte helt säkert om han är den yngste att bli uttagen i en trupp, säger Gustafsson, som är full av beundran för talangen.

– Han spelar på ett otroligt moget sätt och fattar beslut för lagets bästa, på ett moget sätt för att bara vara 16 år. Det borgar för att han kan gå väldigt långt.

Sverige leder sin kvalgrupp efter sju av tio omgångar, men Italien är bara en poäng bakom och har dessutom en match till godo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!