Hur går det i helgens hetaste matcher?

Heta derbymatcher på olika nivåer, viktiga matcher i både bottenstrider och i toppskiktet av serierna. Vilken spännande fotbollshelg vi har framför oss. VI har tippat hur det går i tio av matcherna som spelas. På menyn bland annat: Gullringen-Hultsfred!

Flera av våra lokala lag spelar viktiga matcher i helgen. Sporten har tippat utgången i tio av dem.

Flera av våra lokala lag spelar viktiga matcher i helgen. Sporten har tippat utgången i tio av dem.

Foto: Arkiv

Fotboll2023-08-17 16:00

Rimforsa-Boxholm
(Division 4, fredag)
DRECO: Toppen mot botten. Rimforsa IF har verkligen häng på serieledarna Hjulsbro och måste fortsätta vinna för att ha en chans. Boxholm på hemmaplan ska inte vara något problem. BIF ligger näst sist och har haft oerhört svårt att göra mål. 12 mål på 14 matcher säger det mesta. Kan bli stora siffror på Åsundavallen. Tips: 6–0.

Stjärnan-IFK Tuna
(Division 5, fredag)
ALLVIN: Oj, vad ska vi tro här? Typ, att de blåvita förmodligen måste spela på toppen av sin förmåga för att ro hem en trea här. Å andra sidan brukar Tuna hittat sätt att vinna, trots att det ibland ser en aning pyrt ut i matcherna. Stjärnan kommer från en stark bortaseger mot HM IS (7–1) i ryggen. IFK vann också, 3–0 mot Ankarsrum. Hur jag än vrider och vänder på saken, så kommer jag fram till ett oavgjort resultat här. Det gäller verkligen för Tuna att stå emot den fysiska kampen. Stjärnan på Örnehed, där brukar det smälla. Tips: 3–3. 

IFK Västervik-Södra Vi
(Division 5, fredag)
DRECO: Båda lagen kommer från förluster i höstpremiärerna och är säkerligen sugna på poäng. IFK blandar sig i toppstriden igen vid vinst, medan SVIF kan distansera sig från bottenstriden. Jag tror på en tuff, tajt och jämn match. Favoritskapet vilar ändå på hemmalaget, som alltid brukar göra mål. Här får Södra Vi kämpa stenhårt om det ska bli poäng. Tips: 4–1.

Målilla-Mörlunda
(Division 6, fredag)
ALLVIN: Minst sagt laddat derby i sexan i division sex-fotbollen. När lagen möttes på Lillesjö IP i Mörlunda i våras lockade matchen nära 400 åskådare. Blir det något liknade på fredag, på Idrottsparken i Målilla? Gästande Mörlunda har i vilket fall revansch att utkräva, men nä...tipset enligt mig går i de rödvitas tecken igen. Tips: 3–2.

Gullringen-Hultsfred
(Division 4, lördag)
DRECO: Vilket derby vi har framför oss! HFK kommer från en stark 2–1-seger hemma mot Assyriska senast och har gott om självförtroende i laget. Gullringen då? Jo, de åkte på en lite överraskande förlust borta mot Malmbäck. Det innebär att man kommer till derbyt med en stor revanschlust. När lagen möttes i våras var Gullringen numret större. Jag tror HFK får svårt att få med sig poäng hem. Tips: 4–2.

Vimmerby-Tranås
(Division 2 Dam, lördag)
ALLVIN: Tranås höll visserligen nollan senast, precis som Vimmerby, men det lär de inte göra på Arena Ceos. Nog för att VIF hade problem med målskyttet i höstpremiären mot Svärtinge (0–0). De lär inte lämna fotbollsplanen mållösa två matcher i rad. Inte med den starka offensiv laget har. Tips: 3–1.

Djursdala-Tjust
(Division 5, lördag)
DRECO: DSK brukar kunna störa många lag hemma på Dalavallen. Kan man göra det mot Tjust? Nja. Tjust har visat sig vara skickliga defensivt och gör också en hel del mål. De är trea för tillfället och är favoriter mot DSK – men samtidigt är DSK i behov av poäng för att inte bli indragna i bottenstriden. Kan man kriga sig till ett kryss? Tips: 2–2.

Mantorp-Hägerstad
(Division 5, lördag)
ALLVIN: Gissa om den segern satt gott. Vi snackar om Hägerstads triumf hemma mot Österstad i helgen. Segern innebar att de tog sig förbi Brokind och upp på säker mark. Helgens motstånd är troligen av annan kaliber än Österstad. Mantorp är ett topplag och har målsprutan Emil Dagnäs i sitt lag. Han är tvåa i seriens skytteliga. HIF lär vara förvarnat om hans kapacitet. När lagen möttes i våras slog Dagnäs till fyra gånger i 5–2-vinsten. Tips: 4–1.

Hemgårdarna-Kisa
(Division 3, söndag)
DRECO: KBK har tio poäng upp till den negativa kvalplatsen, med åtta matcher kvar att spela. Då förstår ni läget. Hemgårdarna har fyra poäng ner till densamma och har en del press på sig att vinna. Kisa har fått in en ny, spännande anfallare i Theo Lind. Det bör ändå inte räcka mot ett skickligt HBK. Tips: 3–1.

Vimmerby-Adas
(Division 3, söndag)
ALLVIN: Rakt på sak. Adas är favorittippat här. Det räcker med att titta i tabellen för att förstå varför. De skuggar två poäng bakom serieledande Ljungsbro, där VIF är på negativ kvalplats. Det finns ändå saker som talar för Vimmerby. Kan de ta med sig spelet från större delen av de andra halvleken mot Ljungsbro (0–2) senast så kommer de helt klart att störa Adas. Och det tror jag att de gör. Det blir seger här. Thuresson och Gunnarsson målskyttar när de vinner med uddamålet. Tips: 2–1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om