Supporterbuss till Tranås: "Vill stötta laget"

Gullringens GoIF väljer att anordna en supporterbuss till lagets avgörande match mot Tranås borta på fredagen. "Det känns extra angeläget att åka och stötta laget i det här läget", säger klubbens ordförande Jessica Eriksson.

Jessica Eriksson ordförande Gullringens Goif

Jessica Eriksson ordförande Gullringens Goif

Foto: Arkiv

Fotboll2022-09-22 20:00

Gullringen ligger på kvalplats till division tre med två omgångar kvar. De har tre poäng upp, men sämre målskillnad jämfört med Tranås FF. På fredagskvällen möts lagen i Tranås och gästerna kommer att få extra stöd på läktarplats.

– Det kändes givet att ge alla som vill följa med och stötta laget chansen, så därför anordnar vi en supporterbuss. Laget behöver all stöttning de kan få i en så här viktig match. Särskilt med tanke på att vi har flera spelare avstängda.

Bussen avgår från Vimmerby och hämtar upp folk i Gullringen och Kisa under vägen.

– Det är klart att det blir en stor buss med 50 platser, men den är inte full än.

Hur tror du matchen slutar?

– Jag vågar mig inte på att tippa. Jag håller bara tummarna för att spelarna som får chansen gör sitt allra bästa. Jag vill inte sätta för stor press på yngre grabbarna i laget som kommer få chansen den här gången.

Derbyt på Gullemon förra fredagen blev en riktig folkfest med 769 åskådare på plats.

– Det var väldigt roligt att se så mycket folk på plats igen efter ett par säsonger med restriktioner. Vi hade en sponsorträff som blev väldigt lyckad och det var en härlig stämning på matchen. Gullringen stod upp väldigt väl och gjorde en bra match, men jag är den första att gratulera Vimmerby till seriesegern. Det är positivt för fotbollens utveckling i kommunen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!