Sur förlust för IFK Tuna mot Tranås

IFK Tuna åkte på en sur förlust borta mot Tranås FF i går kväll. Trots tre ribbträffar och stundtals stort spelövertag ”lyckades” Tuna ändå förlora med 2-1 (2-0). – Vi är ändå på rätt väg, tycker tränaren Michael ”Mulla” Milton.

Foto: Scanpix

Fotboll2016-06-04 07:26

Femman Tranås mot fyran Tuna. En viktig match i kampen om att haka på topplagen i division fyra. Tuna hade chanserna och spelet. Hemmalaget tog alla tre poängen.

Tranås gjorde två mål i den första halvleken (25:e och 45:e minuten) och i efterhand skulle det visa sig att det var där som matchen avgjordes.

Sämre än utematta

– Jag vill absolut inte skylla förlusten på yttre omständigheter, för det är lika för båda, men deras konstgräsplan var sämre än min utematta hemma på altanen. Ungefär som en filtmatta där studsarna var enorma i torkan, säger Michael Milton.

– Vi ville komma väl förberedda, så vi tränade på konstgräset på Ceos i torsdags, men det här var inte riktigt samma sak. Skitsamma, Tranås gjorde det bättre än vad vi gjorde i den första halvleken, säger han.

 I den andra halvleken var det däremot tvärtom. IFK Tuna rivstartade och Victor Gustafsson reducerade till 2-1 redan en minut in i halvleken. Men trots mängder av chanser och bland annat tre ribbskott kom inte Tuna närmare.

– Under de första 20 minuterna av den andra halvleken spelade vi ut dem. Vi borde verkligen ha fått med oss minst en poäng, säger tränare Milton.

”Bästa motståndet”

– Vi får trösta oss med att Tranås berömde oss efter matchen och tyckte att det var det bästa motstånd de ställts mot i år, säger IFK-tränaren.

Bäst hos gästerna var Magnus Pettersson, Ted Åström Åberg och Filip Gustavsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!