Sur förlust för SVIF efter tveksamma situationer

Södra Vi IF:s premiär i division 5 slutade med en tung förlust i slutminuterna. Men efterspelet handlade mycket om domarinsatsen. "Domaren dömde offside på ett inkast", säger SVIF-ledaren Pierre Brorsson.

Adrian Mathiasson blev mållös när Södra Vi förlorade.

Adrian Mathiasson blev mållös när Södra Vi förlorade.

Foto: Arkivbild

Fotboll2020-06-27 16:21

Två topptippade lag ställdes mot varandra direkt i premiären av division 5. IF Stjärnan välkomnade Södra Vi IF till sin hemmaplan. 

Södra Vi fick också en smakstart på matchen när Tarek Bayazid satte första målet i mitten på den första halvleken. Dittills såg allt ut att gå vägen för SVIF. 

– Vi gör det jättebra och säger bara att vi ska fortsätta i andra halvlek. Vi skapade många vassa målchanser, säger SVIF-ledaren Pierre Brorsson.

Men efter halvtidsvilan kom Stjärnan tillbaka och fick in kvitteringen med halvtimmen kvar att spela. Och med bara minuter kvar lyckades hemmalaget hitta ledningsmålet till 2–1, som också blev segermålet.

– Det kändes inte alls bra att släppa in det målet, säger Brorsson och fortsätter:

– Den sista, avgörande passningen innan målet var offside och det såg alla som var där. Sedan blev vi även snuvade på en straff och hade en boll i mål som blev bortdömd. Domaren dömde offside på ett inkast, och man kan ju inte vara offside på inkast. 

Hur reagerade spelarna efter matchen?

– Mycket frustration och mycket diskussioner med domarna. Det var inga fula ord från dem utan bara enkla frågor.

Trots förlusten är Brorsson ändå nöjd med spelet SVIF visade upp. 

– Alla jobbar och sliter och vi gör en jättebra match där nere i värmen.

Albin Envall och Arvid Karlsson var bäst i SVIF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!