Suveräna City till final – körde över Real

Hur ser det ut när ett lag spelar ut hela registret? Fråga Manchester City. Premier League-giganten är klart för Champions League-final efter att ha kört över Real Madrid med 4–0.

Bernardo Silva stod för två mål i storsegern.

Fotboll2023-05-17 22:53

En ren och skär uppvisning – det var vad Manchester City bjöd på i den andra semifinalmatchen hemma mot mesta mästarna Real Madrid.

Första halvleken slutade 2–0 efter två mål av Bernardo Silva. Men det kunde lika gärna ha varit 5–0 efter halvtimmen om inte Thibaut Courtois i Real-målet storspelade med ett par vassa räddningar.

– De var bättre än vi och därför får de spela final. Vi klarade inte av att göra det vi hade planerat. Första halvleken var tuff och City är ett väldigt skickligt lag, säger en besviken men samlad Carlo Ancelotti.

Dominerade totalt

Silva öppnade målkontot efter 23 minuter – framspelad av Kevin de Bruyne. 13 minuter senare utökade portugisen till 2–0 och däremellan hade City smått osannolika 81 procent i bollinnehav.

Och då är det på sin plats att påminna att det handlar om en semifinalmatch i världens bästa klubblagsturnering – mot ett lag som har vunnit bucklan 14 gånger.

Toni Kroos gjorde vad han kunde, Luka Modric slarvade med passningsspelet och anfallsduon Karim Benzema och Vinícius Júnior såg allmänt frustrerade ut, förståeligt med tanke på att de inte fick några bollar att jobba med.

Självmål av Real

Manchester City har aldrig vunnit Champions League – och senast Pep Guardiola vann titeln var året 2011, då med Barcelona. Men nu har de chansen. City kom våg efter våg och i den 75:e minuten styrde Éder Militão olyckligt bollen i eget mål. Sedan skrev nyss inbytte Julián Álvarez in sig i målprotokollet när han kyligt rullade in 4–0, vilket även blev slutresultatet.

– Vi gjorde det vi sade att vi skulle göra. Den här klubben har ambitionen att vinna Champions League. Vi är i den andra finalen nu och vi vill ta revansch efter förlusten mot Chelsea 2021. Sådana möjligheter kommer inte ofta. Jag vill vinna titeln, säger Kyle Walker.

I finalen, som spelas den 10 juni i Istanbul, väntar Inter.