Svag avslutning fällde VIF

Assyriskas första seger låg i luften. Dessvärre kom den mot Vimmerby IF. Norrköpingslaget vann med 2-1 (2-1). - Vi spårade ur lite, säger tränaren Jimmy Bexell.

Fotboll2012-05-14 06:27

Assyriska hade fyra raka nederlag i bagaget och hade släppt in ett mål tidigt i tre av de matcherna. Mot VIF svarade man med samma medicin. Bara 45 sekunder hann passera innan Arsim Gashi nickade in 1-0.
- Vi hade problem med deras välväxta forwards. Assyriska spelade väldigt mycket långa bollar och gör det bra efter sina förutsättningar. Vi kommer in i den trallen, menar Bexell.
VIF repade mod efter mardrömsstarten och fick till ett antal snabba omställningar. Sebasthian Svensson hade två farliga avslut och Johan Lundin fick ett mål bortdömt för offside.
- Det är möjligt att det är offside men ingen av deras spelare reagerade.

Kortvarig glädje
Kvitteringen dröjde istället till den 33:e matchminuten. I en tilltrasslad situation vid en hörna hittade Jimmy Svensson Jimmi Gustavsson som sköt 1-1.
Glädjen blev dessvärre kortvarig. Bara tre minuter senare gjorde hemmalagets Halil Selava 2-1 genom en frispark som seglade förbi hela VIF-försvaret och Nic Rydholm.
- Det kändes lite tungt. Vi är inte tillräckligt heta i vårt eget straffområde. Men i halvtid känns det ändå som att vi kommer att mala ned dem.
VIF skapade ett antal chanser i upptakten av den andra halvleken. Jimmi Gustavsson hade en farlig nick och ett avslut räddades av en egen (!) spelare på Assyriskas mållinje. Men ju längre halvleken led desto sämre blev VIF-spelet.
- Vi tappar energi, tar felbeslut och slår långa bollar utan adress. Det är bara att inse att vi blir sämre och sämre under de sista 30 minuterna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!