Svängigt derby

Mörlunda GIF såg ut att gå mot sin första seger för säsongen i derbyt hemma mot Virserum/JAIK igår. Ledning med 2-0 i halvtid blev dock till förlust med 3-2 till slut.

Det blev tätt och svängigt i fotbollsderbyt mellan Mörlunda och Virserum/Järnforsen.

Fotboll2003-05-31 07:25

I första halvlek var Mörlunda det klart bättre laget. Efter en kvart tog de ledningen med 1-0 efter att Roger Karlsson hoppat över en boll som blev perfekt för Per Karlsson att springa på. Han kom först och satte säkert dit bollen vid målvaktens högra stolpe.
Roger stod också för förarbetet vid 2-0 som kom efter en knapp halvtimmes spel.
Han slog ett välavvägt inlägg till Andreas Svernerdahl som mötte upp vid bortre stolpen och sköt bollen i mål med stor kraft.
Mörlunda hade också bud på ytterligare mål. Bästa chansen var Kent Karlssons nickskarv som tog i stolpen.

Scenförändring
Andra halvlek bjöd sedan på en total scenförändring. Mörlunda verkade ha tagit ut första segern för säsongen i förskott och det straffade sig rejält. Virserum både reducerade och kvitterade snabbt till 2-2 efter mål av Andreas Lövgren och David Paulsson. Tjugo minuter från slutet var vändningen också ett faktum då Andreas Lövgren kom fri mot Anders Larsson i Mörlundas mål och satte dit 3-2 för gästerna. Ett resultat som sedan stod sig matchen ut trots att hemmalaget var nära att kvittera.
Bäst i hemmalaget under första halvlek var Roger Karlsson och Morgan Steen. I VSGF/JAIK ska Andreas Knutsson samt målskyttarna ha extra plus för sin andra halvlek.