Svårt val för Lätt

I höstas flyttade Vimmerby IF:s fotbollstalang Jesper Lätt till Kalmar och fotbollsgymnasiet där. Men han längtade hem och flyttade tillbaka. Alla räknade med att det skulle bli spel i VIF för Jesper i år, men efter mycket velande byter han gulsvart mot ett annat gulsvart - Gullringen.

Jesper Lätt.

Jesper Lätt.

Foto:

Fotboll2003-02-08 12:41

I höstas flyttade Jesper Lätt till Kalmar för spel i KFF och studier på fotbollsgymnasiet. Vistelsen i Kalmar blev bara några månader lång. Längtan efter kompisar och familjen blev för stor och därför valde Lätt att flytta hem till Vimmerby igen.
Jesper och alla andra räknade med spel i VIF kommande säsong, men så blev det inte. Gullringen anmälde sitt intresse för den vänsterfotade mittfältaren och efter lång betänketid fattade han sitt beslut i veckan.
Det blir spel i Gullringen och division tre.
- Det var ett svårt beslut. Jag har velat fram och tillbaka länge nu och det känns skönt att jag äntligen har bestämt mig.
* Vad är det som lockar?
- Jag vill ta chansen att spela i en division högre och jag hade nog aldrig bytt klubb om jag inte trodde att Gullringen skulle bli ett topplag i serien.

Högt tempo
Jesper Lätt är nöjd med sitt val så här långt:
- Träningarna har varit roliga med högt tempo och bra inställning. Det känns som om alla spelare vill utvecklas och då blir det bra fart på träningarna.
Med sitt fotbollskunnande bör 16-åringen (fyller 17 år den 24 februari) ha stora möjligheter att ta en ordinarie plats i Gullringen.
Jesper Lätt tror inte att det kommer att bli några bekymmer med övergången, trots att Kalmar FF och Vimmerby IF hade en överenskommelse om att han inte fick gå till en tredje klubb på ett år.
- Jag har pratat med både Gullringen och Vimmerby och det låter inte som att det ska bli några problem.
Claes-Håkan Lindblad i Gullringen är nöjd att Jesper skrivit på för klubben:
- Vi är naturligtvis väldiga glada att vi lyckats knyta honom till oss. Det är ett stort löfte och han är användbar på många olika positioner, framför allt som yttermittfältare och forward.
Övriga tre spelare som skrivit på för Gullringen är Jimmi Gustavsson från Hjorted/Totebo, Johan Gustafsson, Vimmerby IF och Jonas Johansson, Södra Vi IF.
På förlustkontot återfinns Stefan Andersson, Fyrishov och Niklas Johansson, Kickers FF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!