Svensk smäll: Seger missar VM-kvalsamling

Caroline Seger fick se på från bänken när Rosengård bärgade SM-guldet. Nu meddelar 36-åringen att hon missar kommande VM-kvalsamlingen. –Jag stannar hemma, säger hon till TT.

Caroline Seger. Arkivbild.

Caroline Seger. Arkivbild.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2021-10-17 16:45

3–2 borta mot Piteå innebär att Rosengård återigen är svenska mästare i fotboll.

Lagkapten Caroline Seger hade inte räknat med att guldet skulle säkras redan nu, med två omgångar kvar. Men efter Häckens poängtapp fick Rosengård anledning att jubla.

– Det känns lite speciellt att vinna på det här viset. Jag trodde att Häcken skulle ta tre poäng i dag. Äntligen. Det är kul att vara tillbaka, säger hon.

Under guldfirandet förklarade Seger varför hon inte kom till spel i matchen.

– Jag har lite problem med ena benet. Vi bestämde att jag skulle få lite vila. Som tur är fick man se detta på bänken. Det känns fantastiskt kul. Jag är glad för klubben och alla spelare, säger hon.

På måndag samlas svenska landslaget inför VM-kvalmatchen mot Irland och landskampen mot Skottland, men nu bekräftar Seger att hon inte följer med.

– Jag åker inte med. Jag stannar hemma och rehabar. Det känns bra, säger hon.

Under söndagseftermiddagen meddelade förbundskapten Peter Gerhardsson att det blir Rosengårdskollegan Emma Berglund som ersätter.

"Tyvärr är inte Caroline tillgänglig för vår samling som inleds i morgon. Det är så klart tråkigt både för Caroline och oss i landslaget att hon missar de två kommande matcherna som väntar. Vi hoppas Caroline så snart som möjligt är tillbaka och är redo för spel igen", säger han till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!