Svensk supersuccé i Europa League

Den svenska anfallaren Gustaf Nilsson stod för ett superinhopp när hans belgiska klubb Union Saint-Gilloise besegrade portugisiska Braga i Europa League.

Gustaf Nilsson, här i Häckens dress, stod för ett superinhopp och avgjorde till Union Saint-Gilloise fördel i Europa League.

Fotboll2022-10-06 23:27

Svensken byttes in i 83:e minuten vid 0–1-underläge. Tre minuter senare kvitterade Nilsson till 1–1 i sin första bollkontakt. Målet var svenskens första för klubben.

Han var dock inte färdig där. Svensken avgjorde nämligen matchen med sitt 2–1-mål på tilläggstid – vilket även blev slutresultatet.

Union toppar således sin grupp efter tre raka segrar, före just Braga. Trea i gruppen är Union Berlin medan Malmö ligger sist.

Den nu 25 år gamle svensken lämnade Häcken i fjol, och efter en sväng i tyska Wehen Wiesbaden blev han klar Union Saint-Gilloise i somras.