Svenska kallas in i norska landslaget

Den 29-åriga svensk-norskan Mimmi Löfwenius Veum har kallats in i det norska fotbollslandslaget. Löfwenius-Veum har spelat ungdomslandskamper för Sverige.

Mimmi Löfwenius Veum, i blått, har kallats in i det norska landslaget. Arkivbild.

Mimmi Löfwenius Veum, i blått, har kallats in i det norska landslaget. Arkivbild.

Foto: Lise Åserud/NTB/TT

Fotboll2023-10-25 12:55

Vålerengen-spelaren har kallats in till truppen till dubbelmötena mot Frankrike i Nations League på fredag på Ullevål och på tisdag nästa vecka på bortaplan.

Detta sedan det stått klart att både Ada Hegerberg, Caroline Graham Hansen och Guro Reiten missar landskamperna på grund av skador.

– Vi ville gärna ha med Mimmi och Mimmi ville spela för Norge. Eftersom hon är norsk medborgare och inte har spelat A-landskamper för Sverige var det en formalitet att få henne spelklar, men den här typen av processer tar ofta lite tid, säger norske förbundskaptenen Leif Gunnar Smerud enligt NTB.

– Vi är tacksamma för det snabba jobbet som är gjort av NFF (norska förbundet), Fifa och det svenska fotbollförbundet. Mimmi är en rutinerad anfallsspelare med många kvaliteter, både på och utanför banan, säger Smerud.

Mimmi Löfwenius Veum är född i Alingsås och har representerat Göteborgs FC och Jitex. Hon har den här säsongen spelat både för Vålerengen och Lillestrøm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!