Svenska mästarna kommer till Vimmerby

I helgen bjuds det på futsal (inomhusfotboll) i toppklass. Då kommer regerande svenska mästarna för damer, Madesjö, till Vimmerby. Regionfinalen i SM avgörs då, där Vimmerby är ett av tre lag. Västerviks FF möter Malmö Futsal och Motala AIF på herrsidan.

Hanna Ericssons Vimmerby spelar SM-kval i Vimmerby i helgen...

Hanna Ericssons Vimmerby spelar SM-kval i Vimmerby i helgen...

Foto:

Fotboll2014-01-24 07:22


Det blir en fullmatad dag med futsal på söndag. Kvalitetsmässigt håller SM-kvalet också hög klass. Madesjö är som sagt svenska mästare och är förstås favoriter att ta sig vidare till nästa steg på damsidan. Madesjö är ett lag som Vimmerby IF känner till mycket väl:
- Vi har mött dem tre gånger den senaste tiden. I första rundan i SM-kvalet, där vi förlorade med 1-0 - och så i Oskarshamn. Då förlorade vi också med 1-0 i båda matcherna, med både första- och andralaget, säger tränaren Håkan Ericsson.

Aggressivt försvarsspel
Han är full av tillförsikt inför mötet i helgen på hemmaplan, där bara vinnarlaget går vidare till nästa steg i SM.
- Vi har blivit tryggare och tryggare under säsongen. Vi har också spelat flera futsalturneringar och det är annat än att bara träna. Cupspelet ger mycket mer.
Hur ska ni göra för att vinna mot svenska mästarna?
- Vi kommer att förändra vårt försvarsspel och ha en aggressivare press. Madesjö är ett bra och bolltryggt lag med stor individuell skicklighet.
Utöver målvakterna Pernilla Einarsson och Kicki Rödin ser han Maria Nilsson, Hanna Ericsson och Nathalie Johansson som nyckelspelare och som måste spela på toppen av sin förmåga för att VIF ska kunna hota Madesjö.
Tredje laget i gruppen är Karlskrona. Ett lag som Vimmerby hade en stenhård batalj om seriesegern i division två.
- Det blir också en intressant match, med en hel del prestige, säger Håkan Ericsson.

... liksom Tobias Bertilssons Västerviks FF.
... liksom Tobias Bertilssons Västerviks FF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!