Svenska stjärnan imponerade – tog sig till final

Det blev en succéartad lördagskväll i tyska Teterow för svenske speedwaystjärnan Kim Nilsson. 33-åringen imponerade stort och tog sig till final. Men för Fredrik Lindgren gick det inget vidare.

Kim Nilsson tog sig till final i Tyskland. Arkivbild.

Kim Nilsson tog sig till final i Tyskland. Arkivbild.

Foto: Anders Wiklund/TT

Fotboll2023-06-10 21:50

Nilsson fick en lysande start i den fjärde deltävlingen av VM-serien och kunde ta sig till semifinal. Väl där blev det dramatiskt men 33-åringen höll undan och säkrade en finalplats – hans första i grand prix-sammanhang.

I finalen försökte Kim Nilsson pressa och gick tidigt hårt, men det höll inte hela vägen och han slutade fyra. Nilsson fick med sig 14 poäng, vilket gör att han klättrar till en 15:e plats i totalen.

Vann gjorde Bartosz Zmarzlik, som med segern drygar ut sin VM-ledning ytterligare. Polacken har tolv poäng ner till tvåan, Jack Holder från Australien.

– Det är kul att vinna här i Tyskland och jag är jätteglad och stolt. Jag tackar fansen för stödet, säger Zmarzlik i Discoverys sändning.

För Fredrik Lindgren gick det åt skogen. Lindgren kom inte alls i upp nivå och tog sig inte till semifinal. Efteråt var han rejält besviken.

– Det är tråkigt. Det var en dålig prestation med många misstag, och det har man inte råd med på en sådan här nivå. Vi tog många felbeslut, säger Fredrik Lindgren som halkar ner till en fjärdeplats i totalen.

Härnäst väntar den femte deltävlingen i polska Gorzow den 24 juni. 15 juli kommer stjärnförarna till Sverige och Målilla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!