Svenska varningen: "Kommer aldrig att stanna"

Japan har imponerat stort detta fotbolls-VM. När Sverige ställs mot dem i kvartsfinalen på fredag är det fokus från första till sista minut som gäller och en beredskap för att vad som helst kan hända. –Hot kan komma från var som helst, säger mittbacken Magdalena Eriksson.

Sveriges Magdalena Eriksson och Amanda Ilestedt vid pressträffen på matcharenan i Auckland, Nya Zeeland, dagen innan kvartsfinalen mot Japan under fotbolls-VM.

Sveriges Magdalena Eriksson och Amanda Ilestedt vid pressträffen på matcharenan i Auckland, Nya Zeeland, dagen innan kvartsfinalen mot Japan under fotbolls-VM.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Fotboll2023-08-10 07:52

Det japanska landslaget av årsmodell 2023 har imponerat under sina VM-matcher hittills med sin tekniska och taktiska skicklighet och sin förmåga att anpassa sitt spel till det motstånd de möter.

I laget finns dessutom Hinata Miyazawa som gjort fem mål och leder VM:s skytteliga. Men det är inte henne som Sveriges försvarare Magdalena Eriksson tycker att Sverige ska fokusera på för att stoppa Japan från att besegra Sverige och ta sig vidare till semifinal.

– Det mest imponerande med det japanska laget är att det inte spelar någon roll vem som är i slutet av ett anfall utan hur de bygger sina anfall tillsammans som ett lag. De är så samspelta och har en väldigt tydlig spelstil så den som avslutar ett anfall är inte det största hotet utan det är hela laget som är hotet, säger Magdalena Eriksson på Sveriges presskonferens på torsdagen.

Måste vara redo

Hon säger att Sverige måste vara redo för att vad som helst kan hända och att Japan kan hota från alla håll och kanter.

– Vi måste vara beredda på att det kan komma löpningar från varsomhelst. De kommer aldrig att stanna och de är riktigt bra på att kombinera och röra sig runt varandra. Jag tror att i stället för att fokusera på en särskild spelare så det viktigt att titta på hela laget och vara beredd på att hot kan komma från var som helst.

Magdalena Eriksson återkommer flera gånger till hur viktigt det är att de svenska spelarna är på tårna och inte slappnar av eller tappar fokus.

– Japan är ett mycket bra lag och om man ger dem något så kommer de att utnyttja det. Om du står för högt kommer de att utnyttja utrymmet bakom och är du för passiv så kommer de framför.

"De är så bra"

Det gäller också att hela tiden vara beredd på att anpassa sin position beroende på vad japanskorna väljer att göra.

– Jag tror att det viktigaste budskapet för oss i morgon försvarsmässigt är att vara påkopplade. Vi vet inte vad de kommer att göra för de är så bra på att anpassa sig efter vad motståndaren ger dem.

Sverige ställs mot Japan på fredag klockan 09.30.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!