Svenskarnas tränare får gå efter mardrömsstart

Evertons tränare Willie Kirk avgår efter den dåliga starten på säsongen. Därmed får landslagsstjärnorna Anna Anvegård, Hanna Bennison och Nathalie Björn en ny tränare i Super League-klubben.

Hanna Bennison och Anna Anvegård, till höger, får en ny tränare i krislaget Everton. Arkivbild.

Hanna Bennison och Anna Anvegård, till höger, får en ny tränare i krislaget Everton. Arkivbild.

Foto: Adam Ihse / TT

Fotboll2021-10-16 12:44

Inför den här säsongen satsade Everton hårt på att etablera sig i toppen av engelska Super League. Bland köptes Anna Anvegård, Hanna Bennison och Nathalie Björn som var med i OS-laget som tog silver i Tokyo.

Men det har inte gått som förväntat. Tvärtom.

Everton har i inledningen av säsongen förlorat stort mot Manchester City, Chelsea och Arsenal och ligger först på åttonde plats i tabellen. Nu får tränaren Willie Kirk ta konsekvenserna av det.

Tränaren lämnar sitt uppdrag efter bara fem omgångar av serien.

"Klubben vill tacka Willie för hans insats och önskar honom lycka till i framtiden", skriver Everton i ett kort uttalande.

Skotten Kirk har tränat Everton i snart tre år och tog laget till FA-cupfinalen i fjol.

Det är ännu oklart vem som tar över tränarjobbet. Klubben skriver att en ny huvudansvarig förhoppningsvis kan vara på plats när Everton möter Leicester den 3 november.

Innan dess väntar ett landslagsuppehåll. Svensktrion finns med i Peter Gerhardssons trupp som samlas i Dublin på måndag för VM-kvalmatch mot Irland i nästa vecka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om