Svenske EM-backen: Ätit tabletter sen jag var 20

En ledbandsskada i knäet stoppade Filip Helander från landslagets EM-läger i Båstad förra veckan. Men mittbacken har spelat småskadad förr och är redo att göra det igen. –Jag har i princip tagit tabletter inför de flesta matcher sedan jag var 20, säger han.

Landslagsbacken Filip Helander är optimistisk inför EM – trots skadan. Arkivbild.

Landslagsbacken Filip Helander är optimistisk inför EM – trots skadan. Arkivbild.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2021-05-31 14:04

Förhoppningen är förstås att Filip Helander ska vara tillräckligt frisk för att slippa spela på smärtstillande när EM drar igång för svensk del den 14 juni mot Spanien.

– Många spelare är skadade i en månad och det går hur fint som helst när man kommer tillbaka. Förhoppningsvis ska jag inte påverkas alltför mycket i min prestation, säger han i podcasten Lundh.

Men Rangerssvensken har ofta dragits med skadebekymmer och fått spela på smärtstillande och på sprutor – det är något han är van vid.

– Det är också lite att man så gärna vill spela. Då blir det att man någonstans försöker ta den risken, sedan får man lita på att det inte ska förvärra det, säger han.

Han räknar med att ansluta till landslaget på onsdag när de samlas på nytt inför lördagens EM-genrep mot Armenien.

– När du skadar dig vet du inte hur det kommer vara. Men jag kände ganska snabbt en optimism. Nu är jag faktiskt inte alls orolig, säger Helander.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!