Svensklaget klart för FA-cupfinal

Svensklaget Chelsea är klart för FA-cupfinal. Detta efter en 1–0-seger mot Aston Villa.

Magdalena Erikssons, Zecira Musovics och Johanna Rytting Kaneryds Chelsea är klart för semifinal i FA-cupen. Arkivbild.

Fotboll2023-04-16 17:49

Den australiska anfallaren Sam Kerr nickade in 1–0 till Chelsea i den 59:e minuten.

I slutskedet var Villa nära att kvittera ett par gånger. Men den svenska Chelsea- och landslagsmålvakten Zecira Musovics nolla förblev intakt.

Svenska Magdalena Eriksson spelade 90 minuter för Chelsea. Därtill byttes Johanna Rytting Kaneryd in i den 88:e minuten.

I och med segern är Chelsea endast en seger från att vinna FA-cupen för tredje året i rad.

I finalen möter Chelsea Manchester United, som slog svenskorna Emma Kullbergs och Julia Zigiotti Olmes Brighton med 3–2 i sin semifinal under lördagen. Finalen spelas på Wembley 14 maj.