Svenskorna bänkade när Arsenal premiärförlorade

Antiklimax för titeljagande Arsenal. I Super League-premiären hemma mot Liverpool blev det förlust, 0–1.

Arsenals nyförvärv, Amanda Ilestedt, bänkades i ligapremiären. Arkivbild.

Fotboll2023-10-01 17:10

Svenska landslagsstjärnorna Amanda Ilestedt, Lina Hurtig och Stina Blackstenius bänkades när Arsenal tog emot Liverpool i ligapremiären.

Hemma på Emirates Stadium och inför drygt 53 000 åskådare försökte Londonklubben spräcka nollan, men Liverpool stod emot och den första halvleken slutade mållös.

Därefter kom ledningsmålet – för Liverpool. I den 48:e minuten kom Miriael Taylor fri och satte 1–0. En fullträff som tvingade Arsenaltränaren, svenske Jonas Eidevall att agera.

In kom Lina Hurtig och Amanda Ilestedt och Arsenal forcerade för ett kvitteringsmål – men förgäves. Liverpool höll undan och tog tre sköna poäng i den första omgången av Super League.

På andra håll var Manchester United länge illa ute borta mot Aston Villa. Men i den 93:e minuten klev Rachel Williams fram och satte 2–1 och gav bortalaget segern.

Det spelades även ett svenskmöte mellan Brighton och Everton där samtliga svenskor startade för respektive lag. Nathalie Björn och Hanna Bennison för Everton. Emma Kullberg och Julia Zigiotti Olme för Brighton. Stor matchhjälte blev Elisabeth Terland som gjorde två mål när Brighton segrade med 2–1. Och för Bennison blev det en målgivande passning.