Svensktalangen debuterade i Juventus kross

Regerande mästarlaget i damernas Serie A, Juventus, fick en smakstart på ligasäsongen.

Fotboll2022-08-27 22:56

I premiären borta mot Como vann Turin-laget med hela 6–0 – och fick se en svensk 19-åring leverera i debuten.

Evelina Duljan lämnade damallsvenskan och Kristianstad i somras för spel i Juventus. Visserligen fick inte mittfältaren chansen från start i ligapremiären, men när hon väl byttes in i 76:e minuten gjorde hon det med den äran när hon stod för förarbetet till 6–0-målet tio minuter senare.

Duljan dribblade vackert förbi flera försvarare, avancerade in i straffområdet och slog ett kort inspel mot mitten. Till slut, efter en tilltrasslad situation, kunde Lineth Beerensteyn fastställa slutresultatet till 6–0.

Landslagsbackarna Linda Sembrant och Amanda Nildén startade i backlinjen och spelade hela matchen.