Svensson inför premiären: "Vi har allt att vinna"

På tisdag kväll inleds östgötafyran i fotboll och Rimforsa IF får tuffast möjliga motstånd direkt i premiären när man ställs mot Hjulsbro IK på bortaplan. "Det är ingen press på oss", säger RIF-tränaren Erik Svensson.

Rimforsa IF-tränaren Erik Svensson.

Rimforsa IF-tränaren Erik Svensson.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-06-22 15:30

Förra säsongen blev inte riktigt vad Rimforsa IF hade hoppats på. Inför den kommande division 4-säsongen är det på många sätt ett nytt lag. Här finns en spännande ungdomlig touch på det hela, som kryddats med klasspelare så som Nils Lindsten. 
– Det är fantastiskt roligt att så många unga spelare söker sig till oss och vill utvecklas här, säger Erik Svensson, som är tränare för laget.

På tisdag kväll är det seriepremiär för Svenssons gäng. Då ställs man mot Hjulsbro IK, som är en av seriefavoriterna på förhand.
– Hjulsbro är ett lag som kanske står som segrare när säsongen är slut. Tillsammans med Grebo är de nog de största favoriterna. Men vi har allt att vinna och det är ingen press på oss, säger Svensson.
Vad behöver ni se upp med i Hjulsbros spel?
– Deras spelvändningar och djupledsspel. Vi får känna på det i början och se ifall vi lyckas med vår press, annars får vi ta hem laget. Spelar vi på "mellis" kommer vi bli straffade.

Tisdagens match kommer att bli lite av en vägvisare för det nya Rimforsa. 
– Det ska bli kul att se hur vi står oss. Vi har inte satt några speciella målsättningar utan vi vill utveckla vårt arbetssätt och jobba med glädje. 

Nils Lindsten har dragits med en fotskada och beslut om hans medverkan tas på matchdagen. Adam Stragnefeldt är också skadad och missar premiären. Utöver det är alla spelare tillgängliga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!