Sverige närmare avancemang efter oavgjord match

Argentina låg under mot Sydafrika med två mål men lyckades kvittera till 2–2 under slutkvarten i fotbolls-VM i Dunedin, Nya Zeeland. Det innebär att Sverige kan säkra avancemang till en åttondelsfinal i mästerskapet vid en seger mot Italien på lördag.

Sydafrikas Thembi Kgatlana kämpar mot Argentinas Miriam Mayorga.

Fotboll2023-07-28 04:54

Sydafrika såg först ut att vara på väg mot den första VM-segern någonsin och ledde en bra bit in i andra halvlek med 2–0, efter mål av Linda Motlhalo och Thembi Kgatlana.

I den 74:e minuten klev Argentinas Sophia Braun fram och reducerade. Fem minuter senare hade Romina Nunez gjort kvitteringsmålet.

Sydafrika och Argentina står båda på en poäng i Sveriges grupp G, efter den andra gruppspelsmatchen.

Efter den blågula premiärsegern mot Sydafrika (2–1) toppar Sverige gruppen tillsammans med Italien på 3 poäng vardera.

Argentina, som förlorade premiärmatchen mot Italien med 0–1, möter Sverige 2 augusti.

Rättelse: I en tidigare version angavs fel datum för matchen mellan Sverige och Argentina. Rätt ska vara 2 augusti.