Det ska även spelas EM-matcher på Tele2 arena i Stockholm och på Gamla Ullevi i Göteborg.
En preliminär ansökan har lämnats in och i den får man stöd av de övriga nordiska fotbollsnationerna Färöarna och Island.
Det var inget problem att komma överens om var finalen skulle förläggas, säger Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson.
"Ingen hård batalj"
– Det är den största arenan i de här länderna, så det föll sig ganska givet. Det var ingen hård batalj, säger han.
En slutgiltig ansökan ska lämnas in i oktober – och då ska detaljerna i planeringen vara klara. Då ska man till exempel ha hittat en lösning för att spela mästerskapet helt på naturgräs – vilket Tele2 arena i nuläget inte har. I december beslutar sedan Europeiska fotbollsförbundet, Uefa, vilka som tilldelas mästerskapet.
I november i fjol meddelade Uefa att Frankrike, Polen, Schweiz och Ukraina lämnat in intresseanmälningar.
– Det är stenhård konkurrens. Frankrike är ett av världens största fotbollsländer, Schweiz är ett välfungerande land som inte haft ett mästerskap på många år, och Polen är en välkänt bra arrangör.
"Kan tala för Ukraina"
Karl-Erik Nilsson räknar heller inte ut Ukraina, trots Rysslands invasion av landet.
– Om det blir något slut på eländet så kan det möjligen tala för Ukraina, att det behövs något att se fram emot.
– Det är första gången det levereras ett bud från fyra olika länder. Men vi tycker också att vi har bra förutsättningar. I de skandinaviska länderna så brukar det fungera bra när vi arrangerar, vi har väldigt bra rykte som arrangörer och är etablerade fotbollsnationer.
Från början var tanken att söka VM 2027 – men med giganter som Tyskland, Belgien och Nederländerna som konkurrenter till att få mästerskapet, ett större arrangörsansvar och betydligt fler medlemsländer än Uefas 55 att övertala så valde det svenska fotbollförbundet att satsa på EM 2025.
– Vi bedömde att det var lättast att ro i land och det låg dessutom tidigare i planeringen, förklarar Karl-Erik Nilsson.