SvFF: Hat mot spelare kommer att polisanmälas

Svenska fotbollförbundet öppnar för att polisanmäla de hatiska kommentarer som skrivits på landslagsspelares konton på sociala medier efter förlusten mot Polen. –Att allt är dumt kan vi konstatera men problemet är att allt inte är brottsligt, säger fotbollslandslagets säkerhetschef Martin Fredman till SVT.

Polens Szymon Zurkowski mot Sveriges Jesper Karlström.

Polens Szymon Zurkowski mot Sveriges Jesper Karlström.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2022-03-30 12:53

Efter playoff-förlusten mot Polen har Jesper Karlström och Marcus Danielson fått motta hat på sociala medier, enligt Martin Fredman kommer en polisanmälan att göras.

– Vi har kontaktat polismyndigheten och sagt att vi återkommer med polisanmälningar. Det samarbetet är redan etablerat, säger han till SVT.

Danielsson och Karlström var två av spelarna som spelade huvudroller vid Polens mål. Karlström orsakade straffen som Robert Lewandowski satte till 1–0 och Danielson var inblandad i det andra målet där han misslyckades med en mottagning.

– Det förekommer kränkningar, dumheter osmakliga kommentarer. Att allt är dumt kan vi konstatera men problemet är att allt inte är brottsligt, säger Martin Fredman om kommentarsfälten på spelarnas sociala medier-konton.

Att man på sociala medier i dag kan vara helt anonym kan bidra till hätskare stämning, Fredman tror att legitimering med till exempel bank id kan vara en lösning.

– Vi behöver någon form av kontroll på att de som skriver gör de under sitt namn och inte under anonymitet, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!