SVIF höll undan – tog mycket viktig seger mot Målilla

På förhand var det ett ovisst och spännade möte som väntade. Så blev det också. Till slut höll Södra Vi IF undan och besegrade konkurrenten Målilla GoIF med 2–1. "Den här seger behövde vi", säger Peter Magnusson, tränare i SVIF.

Södra Vi besegrade Målilla i den intressanta division 5-matchen.

Södra Vi besegrade Målilla i den intressanta division 5-matchen.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2020-08-28 21:26

Södra Vi IF stod inför fredagsmatchen hemma mot Målilla på sex poäng i division 5. Motståndet, Målilla GoIF, stod på tio inspelade poäng. Det här var på sätt och vis SVIF:s sista chans att haka på och ha någon form av kontakt med toppen av tabellen – och visst lyckades man bärga en seger. 

Efter en mållös inledning såg lagen ut att gå till halvtidsvila med ett 0–0-resultat. Då smällde SVIF till. Tarek Bayazid språngnickade in ledningen med fem minuter kvar av den första halvleken och bara tre minuter senare fyllde Adrian Mathiasson på. 

– Vi är betydligt bättre i den första halvleken och rullar boll på backen och kommer med löpningar. I halvtid pratar vi om att behålla det spelet och fortsätta. Tyvärr blir det bara kamp i den andra halvleken, säger SVIF-tränaren Peter Magnusson.

Målilla gav sig inte. Med knappa kvarten spelad av den andra halvleken reducerade Marcus Skoog för Målilla och gav matchen nerv igen.

– De (Målilla) får in ett snyggt långskott och sedan har de lite tryck, men den riktigt heta chansen fanns inte där. På så sätt var det ändå tryggt, säger Magnusson.

 SVIF lyckades hålla ut, bevaka sin 2–1-ledning och ta alla de tre poängen. 

– Jätteskönt. Den här segern behövde vi. Vi tittar inte på tabellen nu utan tar match för match, men hade vi förlorat så hade vi ändå varit inblandade i botten. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!