Blytungt för SVIF – rasade ihop mot klassiska klubben

Södra VI IF:s drömmar om spel i division 4 blir allt mindre och mer osannolika. På söndagen förlorade man stort i hemmamötet med Kalmar AIK och står fortsatt på noll poäng i gruppen.

Södra Vi IF förlorade hemma mot Kalmar AIK och har satt sig i en svår sits i kvalet till division 4.

Fotboll2021-10-24 15:58

4–0 i baken borta mot Hovmantorp förra helgen. Och nu 1–5 hemma mot Kalmar AIK. Södra Vi IF:s två inledande matcher i kvalet till division 4 har slutat med tunga förluster.

– Det är inte så mycket att säga om, säger SVIF-tränaren Pierre Brorsson.

På söndagen tog Kalmar AIK ledningen tidigt i den första halvleken på Ulfveskog. Resterande delen av de första 45 minuterna var annars jämna spelmässigt, där SVIF skapade ett par chanser och tvingade KAIK:s målvakt Johannes Valfridsson till fina räddningar.

Men det skulle rinna iväg. Gästerna gjorde både 0–2 och 0–3 innan SVIF mäktade med en reducering i den andra halvleken, genom Adrian Mathiasson. Mellan 0–2 och 0–3 åkte hemmalaget dessutom på en utvisning på målvakten Pontus Holm, vilket öppnade för att Kalmar AIK kunde trycka in ytterligare tre mål i slutskedet av matchen.

– Luften går ur oss lite när de får sitt andra mål direkt i öppningen av den andra halvleken. Vi visste att vi var tvungna att vinna för att ha en chans, men givetvis blir det svårt när vi också får ett rött kort, säger Pierre Brorsson.

Noterbart är att 51-årige Johan Steglander fanns med i Kalmar AIK:s lag. Han skrevs också in i målprotokollet, när han satte 1–6-målet i slutet av matchen, vilket också var matchens sista.

undefined
Johan Steglander blev målskytt för Kalmar AIK mot Södra Vi.

SVIF står fortsatt på noll poäng i sin kvalgrupp efter två spelade matcher och har hela 1–10 i målskillnad. Nästa helg spelar man den tredje och sista kvalmatchen, borta mot Torsås. Chanserna till gruppseger är borta för Södra Vi, eftersom Hovmantorp står på sex poäng efter två matcher.

– Vi får åka ner och försöka göra det bästa av det och se till att åtminstone vinna en match i kvalet, säger tränaren.