Sviten bruten för Södra Vi

Ruda IF blev laget som stoppade sviten. Södra Vi IF kände idag på första förlusten i seriespel sedan hösten 2017. "Vi förtjänade ett oavgjort resultat", säger Södra Vi-tränaren Peter Magnusson, efter 4–0-förlusten.

Idag fick Södra Vi känna på hur det känns att förlora en seriematch igen.

Idag fick Södra Vi känna på hur det känns att förlora en seriematch igen.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Fotboll2019-06-08 18:10

En helt makalös svit är bruten. Före idag inträffade det senaste nederlaget i seriespel den 8:e september 2017. Då huserade Södra Vi i division 6 och Edsbruk stod för motståndet. 28 matcher senare var det tabellettan Ruda som lyckades besegra andraplacerade SVIF i division 5-mötet mellan.

– Vi börjar bra första kvarten men sedan tar de över och gör 1–0 med fem minuter kvar av första halvleken. Sedan går vi ut och äger den andra halvleken. Vi trycker på rejält framåt men får inte in bollen. Istället får de göra tre kontringsmål, suckar Peter Magnusson, tränare i Södra Vi.

Detta var Rudas nionde seger av nio möjliga försök. De toppar tabellen på 27 poäng och ett enastående facit med 36 mål framåt och endast tre (!) insläppta. Magnussons ord om motståndarna:

– Visst är de duktiga när de har bollen, men totalt sett är vi bättre. Jag tycker vi förtjänade ett oavgjort resultat.

Er enastående svit i seriesammanhang är nu bruten. Vad tänker du kring det?

– Det har vi inte haft den minsta tanke på.

Magnusson tyckte att hela laget kämpade på bra. David Nilsson och Kim Johansson stack dock ut lite från mängden. Södra Vi behåller trots förlusten sin andraplats i tabellen, på 22 inspelade poäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!