Taktisk triumf i toppmötet för VIF: "Såg bara målet"

Jämnt och chansfattigt. Precis enligt tränarens plan som gav seger för Vimmerby borta mot serieledande Myresjö/Vetlanda. "Det var en medveten taktik att stå lite lägre ikväll och det är skönt att se att den går hem", sa VIF-tränaren Fredrik Falkevall efter 1–0-vinsten.

Selatin Shaljani bjuder upp till måldans efter sitt avgörande 1-0 för VIF mot Myresjö/Vetlanda. Oskar Stejdahl är inte sen att haka på.

Selatin Shaljani bjuder upp till måldans efter sitt avgörande 1-0 för VIF mot Myresjö/Vetlanda. Oskar Stejdahl är inte sen att haka på.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-05-31 21:27

375 åskådare kom till Vitalavallen i Vetlanda på fredagen och de bjöds inte direkt på någon färgsprakande fotboll. Särskilt inte i första halvlek där kamp och stundtals hårda tag dominerade ute på planen. Ett dusstintal hörnor noterades för hemmalaget, men inga heta chanser.

– Det var ett medvetet val av oss. Jag visste att de är vassa i sina omställningar så vi valde att ta ett kliv hem och ligga på rätt sida i första hand.

I andra öppnade matchen upp sig lite mer. Särskilt när en viss Selatin Shaljani klev in i handlingen. Han var riktigt het i ett par minuter.

Först gav han VIF ledningen med 1–0. Han fick läge att skjuta från vänsterkanten och tvekade aldrig. Målvakten kunde bara se på när hans projektil rasslade i nättaket.

– Jag såg bara målet när chansen kom och klippte till så hårt jag kunde. Det var en härlig känsla att se bollen gå i mål, sa Shaljani som firade målet ordentligt i vanlig ordning.

Kort därefter drog han på sig ett gult kort som betyder att han kommer vara avstängd i nästa match. Minuterna efter det sprang han sig loss på kanten och kom i ett fritt läge. Han föll i straffområdet, men fick ingen sympati hos domaren.

– Den rushen kostade en hel del och jag fick kramp och tvingades byta sen. Det blev nervöst på bänken mot slutet och jag vågade knappt titta ett tag.

Ja, för sista tio minuterna kom hemmalaget med en forcering. De hade tre riktigt heta lägen att kvittera. Bland annat var målvakten uppe och nickade på en hörna. Men närmare än ett skott i stolpen kom de aldrig.

– Det var en härlig känsla när slutsignalen gick. Jag har sagt att vi ska vara med och slåss om seriesegern i år så den här vinsten var väldigt viktig, sa Shaljani.

Han fick medhåll av tränare Falkevall.

– Det är riktigt sköna poäng som vi får med oss. Och det var roligt att se att vi vinner efter att ha spelat precis som vi pratat om på förhand. Vi spelade smart och bjöd inte på något i onödan. Visst blev det jobbigt på slutet, men det är svårt att komma undan helt.

Vill du lyfta fram några spelare särskilt?

– Nej, det är svårt när vi gör en så kollektivt stark insats. Alla spelar väldigt uppoffrande och gör precis som de ska. Då är det härligt att stå vid sidlinjen och se på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!