Mittbacken tog plats på topp och avgjorde

Både SK Lojal och Hjorted/Totebo tog stabila segrar i sexan på torsdagskvällen. Nästa vecka möts de obesegrade lagen i lite av en seriefinal.

Jetmir Shehi gjorde mål för Lojal.

Jetmir Shehi gjorde mål för Lojal.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-06-01 21:20

IF Hebe–SK Lojal 0–3

Första halvlek förblev mållös. 

– Vi fick inte spelet att stämma alls. Hebe visste att vi ville spela mycket på mitten och gjorde det trångt för oss där, sa Lojals tränare Viktor Gimolli som bytte taktik till andra halvlek.

Då lossnade det rejält för Lojal. Ayman Abualhala gav laget ledningen. I 69:e minuten slog Jetmir Shehi till och gjorde 2–0. I 89:e minuten kom även 3–0 efter att Ayman Abualhala fått en riktigt fin träff på volley.

– Vi ändrade och spelade 4-4-2 i andra. Det gjorde stor skillnad och det var i princip spel mot ett mål. Jag tror inte att Hebe hade ett enda skott på mål.

Mohammad Qasem och Ayman Abualhala fick extra plus för sina insatser, men hela laget var riktigt bra i andra halvlek.

– Det var extra kul att se Ayman göra två mål. Han flyttade upp från mittback till anfallare och det gav verkligen resultat.

Hjorted/Totebo-Gunnebo 2–0

Sjätte raka segern. Hjorted/Totebo ångar på i sexan. Segern mot Gunnebo grundlades med två snabba mål i upptakten. Tom Nilsson och Fredrik Lindström svarade för dem. Det räckte för att hålla undan och vinna.

I nästa omgång väntar en tuffare uppgift då Hjorted/Totebo ställs mot SK Lojal på bortaplan. En tidig seriefinal mellan två obesegrade lag.

Hägerstad–Borensberg 0–3

En poäng på kontot efter nio omgångar och sist i tabellen. Det vill sig inte för Hägerstad i år. Mot serietvåan Borensberg hemma föll laget med klara 3–0. HIF får sikta på revansch borta mot Brokind i nästa omgång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!