Cederholm om framtiden: "Vill testa högre"

Han tog hjälp av profilen Nisse Lindsten inför förra året. Resultatet har varit tydligt. "Jag har blivit mycket bättre", säger Rimforsas David Cederholm. Den 19-årige anfallaren berättar att han gärna vill testa högre upp.

David Cederholm, till höger, är öppen för förslag när det kommer till hans fotbollsframtid.

David Cederholm, till höger, är öppen för förslag när det kommer till hans fotbollsframtid.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-10-11 17:30

David Cederholm är en av de bästa tonåringarna i trakten. Han slog igenom på allvar förra säsongen, då han kom trea i skytteligan i division fyra västra. Han tillskriver förre lagkamraten Nisse Lindsten stor del i utvecklingen han har haft. 

– Jag kände att jag behövde hitta på något med min fotboll. Visst var träningsmängden stor då jag gick på fotbollsgymnasiet i Åtvidaberg, men stundtals hade jag svårt att ta plats i Rimforsa. Då tog jag hjälp av Nisse, som gjorde ett kostschema till mig och ett fys-program. Det gjorde väldigt stor skillnad. Jag blev både lättare i steget och också starkare. 

Kontakten har hållits även den här säsongen. En säsong som David Cederholm tycker så här om när det gäller lagets insats:

– För lagets del är jag missnöjd. Utifrån är det säkert många som tycker det är jättebra att vi blev trea och så är det kanske. Men jag är alltid sån att jag blir besviken när man inte når upp till uppsatta mål. Vi hade som mål att komma etta eller tvåa. Tyvärr var det massor av matcher där vi tappade ledningar i matcherna. Jag har nästan tappat räkningen. 

Cederholm om sin egen säsong:

– Nämen, jag måste ändå vara nöjd. Jag gjorde 13 mål och hade också 11 assist. 24 poäng på 21 matcher är bra.

I år kom han på fjärde plats i seriens skytteliga. Hans starka säsonger borde ha gett avtryck på klubbar högre upp. Är det så?

– Jag vet inte. Ingen har hört av sig. Det finns inga planer, men jag är öppen för att spela högre upp. Någon gång vill jag testa det. 

Kan Kisa BK vara intressant om de hör av sig?

– Eh..., inte som det känns just nu, haha, säger Cederholm utan att utveckla ämnet ytterligare. 

Möjligtvis att det beror på rivaliteten som ändå finns mellan grannklubbarna. 

– Som läget är nu så är jag kvar i Rimforsa även nästa säsong. 

Trots att fotbollssäsongen är slut, så ligger inte David Cederholm direkt på latsidan. 

– Jag håller igång med innebandy och kör även en hel del på egen hand, med gym och så. Och jag känner att jag blivit starkare i kroppen de senaste två åren. Det har betytt mycket för min fotbollsutveckling. Och jag gjorde faktiskt två nickmål i år. Jag har blivit lite bättre i huvudspelet, trots att det fortfarande är horribelt, haha. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!