Talangen avgjorde seriefinalen med dubbla drömmål

Rosa Kafaji, 19, vet hur man hanterar en fotboll. I seriefinalen mot Piteå bjöd Häckens talang på dubbla drömmål inom loppet av tre minuter. –Helt ärligt, jag minns inte riktigt målen, säger hon i Viaplay efter 3–0-segern som tog upp hennes lag till toppen av tabellen.

Häckens Rosa Kafaji. Arkivbild.

Häckens Rosa Kafaji. Arkivbild.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Fotboll2023-05-26 18:35

Kafajis första strut kom efter 15 spelade minuter.

19-åringen fick bollen strax utanför straffområdet, lättade först sig förbi en motspelare, fintade sedan förbi sig en annan innan hon lade över kulan till vänsterfoten och avslutade elegant in 1–0 i det bortre hörnet.

Gästernas 2–0-mål kom bara tre minuter senare.

Kafaji gjorde bort sin motståndare en bit utanför straffområdet och fick sedan på en kanonträff med högern. Ribba in och 2–0 till Häcken.

– Jag tycker jag fick flyt där, första minuterna var lite sega, jag fick komma in i matchen, säger hon i Viaplay.

– Helt ärligt, jag minns inte riktigt målen. Jag tror jag sköt första med vänstern och andra med högern. Andra målet var ribba in, det är det jag minns.

Kafajis två fullträffar avgjorde seriefinalen och Häcken vann till slut med 3–0 efter att Clarissa Larisey gjort matchens sista mål på tilläggstid i andra halvlek.

I och med segern byter de båda lagen plats med varandra i tabellen. Häcken är ny serieledare med 25 poäng efter tio spelade omgångar, medan Piteå – som i kväll inkasserade säsongens första förlust – tappade förstaplatsen och numera är två poäng bakom Häcken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om