Talangen avgjorde seriefinalen med dubbla drömmÄl

Rosa Kafaji, 19, vet hur man hanterar en fotboll. I seriefinalen mot PiteĂ„ bjöd HĂ€ckens talang pĂ„ dubbla drömmĂ„l inom loppet av tre minuter. –Helt Ă€rligt, jag minns inte riktigt mĂ„len, sĂ€ger hon i Viaplay efter 3–0-segern som tog upp hennes lag till toppen av tabellen.

HĂ€ckens Rosa Kafaji. Arkivbild.

Fotboll2023-05-26 18:35

Kafajis första strut kom efter 15 spelade minuter.

19-Ă„ringen fick bollen strax utanför straffomrĂ„det, lĂ€ttade först sig förbi en motspelare, fintade sedan förbi sig en annan innan hon lade över kulan till vĂ€nsterfoten och avslutade elegant in 1–0 i det bortre hörnet.

GĂ€sternas 2–0-mĂ„l kom bara tre minuter senare.

Kafaji gjorde bort sin motstĂ„ndare en bit utanför straffomrĂ„det och fick sedan pĂ„ en kanontrĂ€ff med högern. Ribba in och 2–0 till HĂ€cken.

– Jag tycker jag fick flyt dĂ€r, första minuterna var lite sega, jag fick komma in i matchen, sĂ€ger hon i Viaplay.

– Helt Ă€rligt, jag minns inte riktigt mĂ„len. Jag tror jag sköt första med vĂ€nstern och andra med högern. Andra mĂ„let var ribba in, det Ă€r det jag minns.

Kafajis tvĂ„ fulltrĂ€ffar avgjorde seriefinalen och HĂ€cken vann till slut med 3–0 efter att Clarissa Larisey gjort matchens sista mĂ„l pĂ„ tillĂ€ggstid i andra halvlek.

I och med segern byter de bĂ„da lagen plats med varandra i tabellen. HĂ€cken Ă€r ny serieledare med 25 poĂ€ng efter tio spelade omgĂ„ngar, medan PiteĂ„ – som i kvĂ€ll inkasserade sĂ€songens första förlust – tappade förstaplatsen och numera Ă€r tvĂ„ poĂ€ng bakom HĂ€cken.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!