Melker har opererat ryggen – hoppas på snabb comeback

Melker Johansson kan förhoppningsvis snart lägga skadehelvetet bakom sig. Just nu är inte fotbollen att tänka på, men snart så. "Jag siktar på att vara tillbaka i början av maj", säger Gullringens store talang efter sin ryggoperation i förra veckan.

Melker Johansson kommer spendera mycket tid i soffan framöver då han återhämtar sig efter en operation i ryggen.

Melker Johansson kommer spendera mycket tid i soffan framöver då han återhämtar sig efter en operation i ryggen.

Foto: Privat

Fotboll2024-02-21 20:00

I nio månader har Melker Johansson varit skadad. 19-åringen med det kvicka steget och den fina bolltouchen har inte kunnat lira fotboll sen dess. Han har också sökt olika vägar för att komma tillrätta med sin ryggskada.

Till slut fick han ett val. Och han nappade.

– Jag har haft kontakt med en privatklinik i Jönköping och för tre veckor sedan var jag där och pratade med dem. Då fick jag möjligheten att operera mig, bara två veckor senare. Jag tog chansen direkt. Och i torsdags var det dags, säger Melker.

undefined
19-åringen har varit skadad i nio månader.

Vad var det för typ av operation?

– Vi har hela tiden trott att det var L5-disken som bråkade och att det var där som diskbråcket var, men det var istället L4, längre ner i ryggen. Läkaren öppnade ett litet hål och skrapade bort vätskan som lagt sig som en böld och tryckt på nerven. Det är det som gjort ont. Operation tog ungefär 40 minuter.

Vad hade hänt om du inte gjort den här operationen?

– Det är svårt att säga. De sa att droppen som låg och tryckte på nerven skulle torka ut av sig själv, men att man aldrig vet hur lång tid det tar innan det blir bra. Det kunde ta allt från typ två månader till två år. Det känns bra att jag tog det här beslutet.

Och hur känns det nu?

– Nämen, det är speciellt, men det blir gradvis bättre och bättre. Ryggen är ju alltid känslig vid ingrepp och jag måste ta det väldigt lugnt.

Hur lugnt?

– Jag får ta småpromenader om det inte gör för ont, men jag får inte köra bil och får sitta max 20 minuter i 90 graders vinkel. Så, jag måste ta det försiktigt.

undefined
Längtar tillbaka till fotbollen. Gullringens Melker Johansson har varit skadad under en längre tid. Nu har han opererat ryggen och siktar på comeback i maj.

Hur lyder prognosen framåt?

– Jag ska ta bort stygnen nästa vecka och om sex veckor ska jag ta kontakt med en sjukgymnast. Sen börjar rehabträningen och det kommer att bli mycket olika magövningar. Mitt mål är att vara tillbaka i början av maj. Så ser min plan ut.

Just nu är Melker Johansson sjukskriven och dagarna hemma kan bli ganska långa.

– Ja, jag kollar mycket på olika serier, haha.

Någon favorit?

– Prison Break är jäkligt bra. Sen kollar jag förstås väldigt mycket på sport.

Efter det långa speluppehållet är suget efter fotbollen stark, men Melker får ge sig till tåls ytterligare en tid

– Jag har varit nere och kollat på några träningar, men det är nästan bara jobbigt och jag blir förbannad. Jag vill ju vara med och spela. Förra gången jag var där kände jag faktiskt på fotbollsskorna, haha.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!