Äntligen kan Tage blicka fram mot ett fotbollsår igen

Det är tre år sen sist. På lördag är det åter dags för KM i fotboll. Då är också Tage Falk tillbaka efter två års skadehelvete – men inte på planen..."Jag törs inte spela än", säger han.

Tage Falk ser fram mot det nya året och längtar till att äntligen få spela fotboll igen efter två skadefyllda säsonger.

Tage Falk ser fram mot det nya året och längtar till att äntligen få spela fotboll igen efter två skadefyllda säsonger.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-01-03 19:30

Det är kallt ute. Tage Falk huttrar en del när vi tar en bild till artikeln. Det går snabbt, för han ska iväg på träning med Frödinge direkt. Där trivs han alldeles ypperligt, trots att det är något som saknas...

– Jag får fortfarande ta det lite lugnt. Det är en ren försiktighetsåtgärd, säger han. 

Och anledningen till det är den korsbandsskada han ådrog sig tidigt på försäsongen 2021. Det var då han gjorde comeback i Frödinge/Brantestads SK efter utflykter till Åtvidabergs FF och Vimmerby IF. 

Men så värst mycket till spel har det inte blivit i FBSK – än. 

– Nä, så är det. Det var någon i laget som skämtade och sa att jag var det sämsta nyförvärvet i klubben någonsin, haha. De syftade på att jag bara gjort en match sen jag kom tillbaka för två år sen. Och i den matchen blev jag skadad...

Det var i ett möte mot Storebro, där korsbandet i det högra knäet gick av. Sen dess har det inte blivit någon match för den 21-årige talangen. 

– Det har varit en jobbig tid. Jag var med och tränade lite i höstas, men då drog jag en baksida. Och det har varit ganska efterhängsen. Jag börjar bli riktigt sugen på att spela fotboll igen. 

KM på lördag då?

– Nej, det blir inget för mig. Min sjukgymnast avrådde mig. Men jag kommer vara med ändå som ledare kring laget med "Bengan" (Johan Bengtsson). 

Det känns som att ni har ett bra lag. Kan ni skrälla?

– Jag hoppas det, men det är tufft. Det viktigaste för oss är att försöka vara tighta bakåt och det lyckades vi bra med i turneringen i Totebo för ett tag sedan. Känslan är att vi har ett jätteintressant lag.

Vilka tar hem KM?

– Så här på förhand tycker jag att Vimmerby har det starkaste laget, men jag varnar för Södra Vi. De kan mycket väl gå till final. Jag tyckte att de var riktigt bra när vi mötte dem i en träningsmatch inför KM nyligen. "Nicke" (Niklas Gunnarsson) är ju väldigt duktig.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!