Talangen slutade gnälla och började leverera

Talangen Sebastian Nanasi har slutat gnälla och växt ut till en "riktig seniorspelare". Ett snack med Malmö FF-tränaren Henrik Rydström blev en väckarklocka. –Han har gnällt på mig lite innan att jag har varit lite barnslig, säger 21-åringen.

Malmö FF:s Sebastian Nanasi jublar borta mot Varberg i våras. Då svarade han för ett hattrick och totalt har 21-åringen gjort sju mål för skåningarna denna allsvenska säsong. Arkivbild.

Malmö FF:s Sebastian Nanasi jublar borta mot Varberg i våras. Då svarade han för ett hattrick och totalt har 21-åringen gjort sju mål för skåningarna denna allsvenska säsong. Arkivbild.

Foto: Adam Ihse/TT

Fotboll2023-06-30 17:19

Med sju mål och tre framspelningar är Sebastian Nanasi serieledaren Malmö FF:s främste poängmakare inför lördagens allsvenska omstart hemma mot Sirius.

– Det är klart att jag är riktigt nöjd med det. Ofta blir det så när självförtroendet är på topp och man känner förtroendet och får spela, säger Sebastian Nanasi.

Precis innan uppehållet sade MFF-tränaren Henrik Rydström att 21-åringen nu på allvar blivit en "riktig seniorspelare" genom att ta mer ansvar.

"En väckarklocka"

– Jag försöker att ta så mycket ansvar som möjligt. Han har gnällt på mig lite innan att jag har varit lite barnslig. Sedan pratade vi om det, säger Nanasi och fortsätter:

– Det var väl lite av en väckarklocka. Vill jag verkligen vara den typen som gnäller och tycker synd om sig själv, som han uttryckte. Då försökte jag tänka på det och förbättra det så mycket som möjligt.

MFF-lagkaptenen Anders Christiansen är borta säsongen ut på grund av hjärtproblem. Rent spelmässigt kan Nanasi vara en tänkbar lösning på Christiansens offensiva mittfältsroll.

– Jag använde honom till höger i början på säsongen, men jag tycker väl att han är kanske allra bäst i en mer central roll, säger Rydström.

"Leda laget"

I Christiansens frånvaro som en naturlig ledare på planen måste andra kliva fram, säger Rydström. Bland annat Nanasi.

– Det betyder inte att jag kräver att han ska vara bäst i världen, men han behöver ta mer ansvar och leda laget i de perioder det inte går bra, exempelvis, säger Rydström.

Nanasi själv föredrar den centrala mittfältsrollen.

– Jag gillar att vara mycket inblandad i allt med speluppbyggnaden. Det känns som att jag får ut mest av mina kvaliteter när jag får mycket boll.

Fakta: Sebastian Nanasi

Född: 16 maj 2002 i Kristianstad.

Position: Mittfältare.

Moderklubb: Viby IF.

Övriga klubbar: Kristianstads FC (–2018), Malmö FF (sedan sommaren 2018), Varberg (utlånad andra halvan av 2020), Kalmar (utlånad andra halvan av 2022).

Landslagsmeriter, A: 2 matcher/0 mål. U21: 2/0. U19: 6/2. U17: 18/9.

Allsvenskt facit i karriären: 13 mål och 11 assist på 55 matcher.

Poängskörd årets allsvenska säsong: Sju mål och tre framspelningar på tio matcher från start och ett inhopp.

Aktuell: Poängbäst i serieledande Malmö FF, som i lördagens allsvenska omstart tar emot Sirius på hemmaplan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!