Talangen närmar sig lokala toppklubben: "Lutar åt det"

Efter drygt ett år i Jönköpings Södra IF är talangen Selatin Shaljani hemma igen. Nu talar mycket för att Vimmerby IF blir hans nästa klubb. "För mig är det viktigt att få mycket speltid", säger han.

Selatin Shaljani har tränat med Vimmerby IF under ett par veckor. Blir det spel i division 4 nästa säsong?

Selatin Shaljani har tränat med Vimmerby IF under ett par veckor. Blir det spel i division 4 nästa säsong?

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-10-22 16:00

Sommaren 2020 flyttade Hultsfredskillen Selatin Shaljani till Jönköping och började på fotbollsgymnasiet. Han tillhörde Jönköpings Södra IF och tillbringade den mesta av tiden med klubbens P17-lag. Nu är det kapitlet över.

Efter drygt ett år är 17-åringen tillbaka och hemma i Hultsfred igen.

– Det var familjesituationen som tvingade hem mig. Det blev psykiskt jobbigt och väldigt mycket att hantera, säger Selatin Shaljani, som bara har fina minnen från tiden i Jönköping.

– Allt rullade på otroligt bra och jag fick även träna med A-laget.

Nu är han alltså tillbaka i trakten. Vimmerby IF var snabba med att bjuda in honom när de väl fick höra att han hade kommit hem. De två senaste veckorna har han tränat med VIF – men om det blir något spel för division 4-laget återstår att se. Intresse finns, från båda håll.

– Jag flyttade hem för två veckor sedan och Vimmerby hörde av sig nästan direkt. Det ser väldigt bra ut och jag har fått ett kontraktsförslag av dem, säger Shaljani och fortsätter:

– För mig är det viktigt att få mycket speltid, jag vill inte sitta på bänken. Får jag mycket speltid så lutar det åt att jag väljer Vimmerby. Även Hultsfred har hört av sig, men jag är mer sugen på att spela i fyran än i femman. Jag måste tänka på min utveckling.

För tillfället är planen att fortsätta träna med VIF.

– Som det ser ut nu så kommer jag att göra det, sen får vi se hur det utvecklar sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!