Talangen vill hitta glädjen igen

Han kom från Åtvidabergs FF till Vimmerby IF förra sommaren. Nu kan Tage Falk vara på väg till en annan lokal klubb. "Jag har inte tyckt att det varit lika roligt med fotboll det senaste året", säger Falk som uppvaktas av ett par lag.

Tage Falk vill hitta motivationen för att spela fotboll igen.

Tage Falk vill hitta motivationen för att spela fotboll igen.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2019-04-04 19:35

Den tidigare Frödingespelaren lämnade FBSK för att gå på fotbollsgymnasiet och spela för ÅFF 2017. Förra sommaren återvände han söderut och började spela för Vimmerby IF. Nu kan den sejouren vara över. Tage Falk, 18 år i år, har tränat med moderklubben och med Gullringen på slutet.

– Jag tränade med Gullringen igår (onsdag) och tyckte det var väldigt roligt. Jag ska träna med dem igen.

Division fyra-laget är inte det enda laget som verkar intresserat av den snabbe och irrationelle mittfältaren/anfallaren, utan även FBSK, Södra Vi och HM IS.

– Jag vet inte hur det blir och jag vet faktiskt inte varför motivationen inte har varit hundraprocentig. Det började i slutet av Åtvidabergs-tiden och det har hållit i sig. Kanske att det vore bra för mig att byta miljö. Jag vill hitta glädjen igen.

Vad säger Vimmerby IF?

– Jag har pratat med David Lindgren. Han tyckte att det kunde vara bra för mig att spela kvar i VIF Akademi-laget. Och det är också ett alternativ.

Så här säger David Lindgren:

– Vi vill självklart att våra spelare ska tycka det är roligt att spela fotboll. Nu har vi valt att låta Tage spela med Akademilaget (division sex) med killar i samma ålder för att han förhoppningsvis ska hitta glädjen i vår miljö igen.

Vad säger du om att andra klubbar tycks vara intresserade av honom?

– Vi hoppas att det är det är den sista lösningen för honom. Vi tror mycket på Tage och tycker att han är en av de största fotbollstalangerna i trakten. Det är också en toppenkille på alla sätt och vis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!