Talangerna tränade med VIF: "Inte givet alls"

Han har vuxit ut till en nyckelspelare i sitt Gullringens GoIF. Frågan är om han stannar. Nu rycker Vimmerby IF i talangen Melker Johansson. "Jag har inte bestämt mig än om det är aktuellt", säger Johansson efter att ha tränat med VIF. Även Albin Gustafsson fanns med på samma träning.

Melker Johansson från Gullringens GoIF tränade med Vimmerby IF i veckan.

Melker Johansson från Gullringens GoIF tränade med Vimmerby IF i veckan.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-10-19 12:01

Vimmerby IF vann serien i år och spelar i division 3 nästa säsong. Man har redan plockat Gullringens spelande tränare Karlo Goranci, som blir assisterande spelande tränare i VIF. 

Nu kan det bli mer.

På tisdagen fanns två spelare från Gullringen med på VIF:s träning. Den lovande unga duon Melker Johansson och Albin Gustafsson valde att provträna med ärkerivalen. Något som Dagens Vimmerby var först med att rapportera om.

undefined
Albin Gustafsson var också med och tränade med VIF.

Så här säger Melker Johansson själv om det när Sporten når honom på onsdagen:

– Det var kul att få testa på lite annat, men om det leder till något mer får jag se. VIF-ledningen sa att vi var välkomna att prova fler gånger, men jag har inte bestämt mig än om det är aktuellt, säger Johansson.

Var det givet att du skulle tacka jag till en provträning med tanke på att VIF är en så pass tydlig rival till Gullringen?

– Nej, det var inte givet alls. Jag tänkte länge innan jag bestämde mig. Sedan kom jag fram till att det alltid är bra att se över sina möjligheter.

Melker Johansson har ett år kvar på sitt avtal med Gullringen. Förra säsongen fick han stort förtroende i gulsvart av just Karlo Goranci, som ledde laget.

– Jag har även fått ett förslag på att förlänga med Gullringen, berättar Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!