Tappade allt i andra: "Ska inte släppa fem"

Det blev en märklig match när Kisa BK tog emot Hjulsbro IK. Tidigt i den andra halvleken hade Kisa två måls försprång. När matchen var över så var det tvärtom. Hjulsbro vann med 5–3.

Vinicius Rodriguez gjorde mål mot Hjulsbro igen. Trots det så blev det förlust.

Vinicius Rodriguez gjorde mål mot Hjulsbro igen. Trots det så blev det förlust.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-03-06 16:06

När Kisa BK premiärspelade mot Åtvidabergs U19-lag blev det seger. Adam Härnström satte lagets båda mål i 2–1-vinsten. 

Under söndagen var det alltså dags för Hjulsbro, ett lag KBK tampades med i division fyra förra säsongen. Den gången vann Kisa med 4–2, där brassen Vinicius Rodriguez gjorde ett av målen. 

Det gjorde han även den här gången. Hans mål betydde ledning 2–1 i slutet av den första halvleken. Innan dess hade Erik Lindblad nätat för KBK. När så hemmalaget utökade till 3–1 tidigt i den andra halvleken genom Alfons Blom, tydde mycket på en ny triumf för Kisa.

– Jag tycker att vi gör det bra i första halvlek och skapar en hel del chanser. Vi lyckas också göra två mål, säger tränaren Greger Johansson och fortsätter:

– Vi öppnar skapligt efter paus, sen tvingades vi till många byten. Det blev rörigt och vi tappade rytmen helt enkelt. 

Vad berodde bytena på?

– Vi fick ett par skador och vi hittade inte rätt helt enkelt.

Matchen ändrade helt karaktär sista 25-30 minuterna. Inom loppet av två minuter reducerade och kvitterade Hjulsbro IK. En kort stund senare kom också 3–4 (!). I slutminuten kom också 3–5.

– Jag är väldigt besviken att vi släpper in så enkla mål som vi gör. Och vi ska inte släppa in fem mål på hemmaplan. Så..., det finns en hel del att jobba framöver. 

Unge Adam Härnström fick bäst betyg i KBK. Närmast väntar hårdsatsande IK Tord. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!