Tappade i slutminuterna

Vimmerby IF:s damer åkte på en tung förlust under lördagen borta mot Mariestad med 3–2. Hemmalaget avgjorde i matchen sista minuter.

Nathalie Johansson och VIF lyckades inte vinna mot Mariestad.

Nathalie Johansson och VIF lyckades inte vinna mot Mariestad.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-06-30 19:42

Serietrean VIF åkte till Mariestad under lördagseftermiddagen och hoppades kunna haka på i toppen av damernas division ett. Riktigt så skulle det inte bli. Serieåttan Mariestad vann med 3–2.

– Vi försöker, jobbar hårt och har fler lägen än dem, men tyvärr har vi inte stolparna och studsen med oss i dag. Deras mål är tillfälligheter, säger VIF-tränaren Håkan Ericsson.

Första halvleken talade för en bekväm resa för VIF, som tog ledningen i den 31:a minuten genom Nathalie Johansson. Men innan halvtidspausen kom kvitteringen för Mariestad, som såg ofarliga ut fram tills dess.

– Det kom som en blixt från klar himmel. Men vi behövde steppa upp tio procent till och bara fortsätta jobba med lite mer tålamod i andra, säger Ericsson.

Den andra halvleken var lik den första och det var ett VIF som kände att de hade kontroll. Men efter ett misstag på egen planhalva kom 2–1 för Mariestad och VIF började trycka på framåt. Med 20 minuter kvar att spela kom 2–2 genom Anna Karlsson och planen var att fortsätta ösa på. Det skulle straffa sig. I den 85:e minuten kom segermålet för Mariestad efter en tilltrasslad situation där bollen till slut gick över VIF:s mållinje. En sur förlust för Vimmerby IF.

– Vi kände att vi hade bra koll på matchen nästan hela tiden och vi gick för att vinna. Men i dag förlorar vi de viktiga duellerna och Mariestad passar helt enkelt inte oss, säger Ericsson.

Ericsson tyckte att alla i laget kan lite bättre och ville inte plussa för någon. VIF ligger fortfarande trea, men har hela tolv poäng upp till serieledarna Jitex.

3–2

Mariestad–VIF DIVISION 1 Mål, VIF: Nathalie Johansson, Anna Karlsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om