Tätt derby

Toppen mot botten, Djursdala mot Hultsfred. HFK var det bättre laget och vann rättvist med 4-1, det var de grönvitas första trepoängare i årets seriespel. - Det var jäkligt skönt, säger HFK:s tränare Kent Nicklasson.

Morgan Pihl, Hultsfred, t v, och Daniel Gunnarsson. Djursdala, i kamp om bollen på Dalavallen.

Fotboll2008-05-09 06:15

Derby brukar ofta innebära hårt spel, matchen på Dalavallen under torsdagskvällen var inget undantag. Första halvlek var mer eller mindre befriat från skönspel, Hultsfred försökte spela men oftast utan att kunna komma till heta chanser.

Paulsson show
Mattias Sandhs ribbträff från mitten av halvleken såg länge ut att kunna bli den hetaste målchansen under de första 45 minuterna.
Det var innan David Paulsson klivit in i handlingen. Paulsson revs omkull i straffområdet varpå domare Högström pekade på straffpunkten. Emil Berg gjorde inga misstag från elva meter och Hultsfred kunde gå till halvtidsvila med 1-0 i bagaget.
I andra halvlekens inledning var det dags för Paulsson att noteras i målprotokollet. Filip Ingemarssons frispark boxades rakt ut av hemmamålvakten Patrik Gunnarsson, Paulsson högg som den målskytt han är och 2-0 för gästerna var ett faktum.