Tävlingspremiär för RIF: "Vill att vi skapar lite mer"

Rimforsa IF:s herrar har bara spelat en träningsmatch så här långt. På torsdag får man känna på tävlingsnerven igen när man går in i Östgötacupen borta mot LBK Gottfridsberg. "Jag vill se att våra ramar sitter", säger RIF-tränaren Erik Svensson.

Rimforsa IF spelar Östgötacupen, där det är vinna eller försvinna som gäller.

Rimforsa IF spelar Östgötacupen, där det är vinna eller försvinna som gäller.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2021-06-23 19:00

I början av juni spelade Rimforsa IF sin första träningsmatch för säsongen, när man föll borta mot Åby med 3–1. Seriepremiären i division 4 är framflyttad till augusti och den enda riktiga tävlingsmatchen man får in innan sommaruppehållet är på torsdag. Då premiärspelar man i cupen, borta mot division 5-laget Gottfridsberg. 

– Det ska bli kul att få tävla igen, säger Erik Svensson, tränare för herrlaget. 

RIF har fått in ett antal nya spelare inför den här säsongen, samtidigt som man fått behålla många viktiga spelare från tidigare. 22-årige Olle Ekström är ett sent nyförvärv. 

– Han är en spelare som har spetskvaliteter i offensiven. Han kan spela både som ytterforward och som central anfallare, säger Svensson, som samtidigt lyfter två spelare som extra spännande inför den här säsongen:

– David Cederholm. Han var bra förra säsongen men tar kliv hela tiden och jag tycker att han har sett väldigt bra ut så här långt. Även Adam Stragnefeldt ska bli intressant att följa.

Vad vill du se av ditt lag i cupmatchen?

– Jag vill se att våra ramar sitter och att vi sätter grunderna i försvarsspelet. Sen vill jag även att vi skapar lite mer offensivt. Jag vet inte riktigt vad vi kan förvänta oss av Gottfridsberg, men jag vill att vi som alltid ska försöka vara det bollförande laget. 

RIF har i stort sett hela truppen tillgänglig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!