Ted Åström Åberg har gjort sitt val

I fjol tappade Vimmerby IF:s backklippa Ted Åström Åberg suget för fotbollen och valde att varva ner i IFK Tuna i division fyra. I slutet av säsongen var han tillbaka för att hjälpa VIF i kampen om förnyat kontrakt, men inför kommande säsong har Ted inte bestämt sig. Förrän nu…

Ted Åström Åberg spelar i Vimmerby IF 2017.

Ted Åström Åberg spelar i Vimmerby IF 2017.

Foto:

Fotboll2017-01-04 09:27
Och det blir en förlängning i Vimmerby IF i division 2. Ted hade ett år kvar på kontraktet, men VIF har tidigare sagt att man inte skulle stoppa honom från att välja IFK Tuna om suget inte fanns där.
– Ja, jag har bestämt mig. Det blir Vimmerby – det känns bra att göra rätt för sig. Tidigare hade jag inte motivationen som krävdes för spel i tvåan, men nu har jag fått den ledighet som jag behövde. Jag känner mig riktigt sugen, säger han.

Ted gillar också det han har fått höra om föreningens nysatsning, med mer fokus på egna och hungriga produkter kompletterat med spetsvärvningar.
– För föreningens skull är det helt rätt på sikt. För egen del hoppas jag så klart på att vi får ihop ett så pass bra lag som möjligt och att man landar de spetsspelare det pratas om.

Teds första uppdrag efter valet av Vimmerby IF blir kommunmästerskapet i futsal i helgen.
– Jag är sjukt laddad inför det. Det är ju säsongens höjdpunkt, skrattar han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!