Ted om framtiden: "Vi pratade i förra veckan"

Kommer Ted Åström Åberg stanna i Gullringens GoIF? Eller blir det en återkomst till IFK Tuna? "Just nu vet jag inte", säger 28-åringen.

Den gångna säsongen spelade Ted Åström Åberg i Gullringen. Han var mestadels yttermittfältare.

Den gångna säsongen spelade Ted Åström Åberg i Gullringen. Han var mestadels yttermittfältare.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2020-11-02 16:05

De senaste säsongerna har traktens division 4-klubbar kämpat hårt för att knyta till sig Ted Åström Åberg. Förra året var det Gullringen som vann.

Även den här hösten ser det ut att bli en kamp mellan just Gullringen och Tuna.

– Niklas Gunnarsson, som är en bra kompis till mig, hörde av sig och undrade om det inte var dags att trappa ner och spela i Frödinge istället. Men nej...det är inte aktuellt. Det blir fortsatt spel i division 4. Däremot vet jag inte i vilken klubb.

Hur går tankarna?

– Jag har faktiskt inte tänkt så jättemycket på framtiden. Det var rent ut sagt en jäkla skitsäsong i år, så jag släppte fotbollen ganska fort efter den sista matchen.

– Jag och "Patte" (Wärnehall) pratade i förra veckan för att stämma av läget. Hade Gullringen haft allt på plats, med tränare och spelare, kanske jag hade lämnat klartecken till en fortsättning direkt. Nu vill jag avvakta och se hur det blir med de bitarna.

Alternativet är Tuna?

– Ja, precis. Jag har inte pratat med Tuna än, men det är inga konstigheter. Jag känner de flesta där och umgås med många av spelarna, säger Ted Åström Åberg som har ett utgående kontrakt med Gullringens GoIF.

I helgen hade Tuna en testmatch på Ceosvallen, med flera potentiella nyförvärv. Bland annat var Ardijan Mahmutaj (Vimmerby IF), Robin Gustafsson (Djursdala SK) och Viktor Nyström (Storebro IF) på plats.

Klubben är även på jakt efter en ny tränarlösning, då Mattias Gustavsson och Michael "Mulla" Milton har tackat för sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!