Tegberger tillbaka i moderklubben

David Tegberger är utespelaren som blev målvakt. Nu är han tillbaka i moderklubben HFK efter en sejour i Lojal. Målet? Att stoppa Hultsfreds fall i seriesystemet. - Det här skeppet ska sluta sjunka nu, säger Tegberger när vår tidning träffar honom.

Hemvändare. Målvakten David Tegberger är tillbaka i klubben där karriären inleddes.

Hemvändare. Målvakten David Tegberger är tillbaka i klubben där karriären inleddes.

Foto:

Fotboll2010-03-30 08:37



Ni som följer Hultsfred kan den dystra historien. Man åkte ur division tre, man åkte ur elitfyran. Nu ska raset genom seriesystemet stoppas, "skeppet ska sluta sjunka".
En av spelarna som får en nyckelroll i årets lag är givetvis målvakten David Tegberger. Efter tre år i SK Lojal återvänder han nu till moderklubben.

- Det kändes som rätt tidpunkt att kliva upp några divisioner. Ska man pröva och se om man kan bli bättre är det i den här åldern man ska försöka. En annan anledning är att jag fått nog av Krille Borgh (tränare i Lojal) nu, säger David och skrattar.
Det känns bra att vara tillbaka?
- Ja, det är skönt. Det är kul att vara tillbaka, speciellt med tanke på alla roliga derbymatcher som väntar i år. Även om jag trivdes i Lojal känns HFK som hemma, säger David och fortsätter.

- Det är lite av en nystart för HFK i år. Vi ska se till att stabilisera oss som ett lag i division fyra. I träningstruppen just nu är det väldigt få som känt på seniorfotboll tidigare. Så man hoppas förstås att Lennström (Martin) och Ivarsson (Joakim) bestämmer sig för att spela, säger Tegberger

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!